ΤΟΠΙΚΑ

Παιδιά στηρίζουν τη «Φλόγα»

παιδιά-στηρίζουν-τη-φλόγα-561741

Μια μεγάλη αγκαλιά έχει ανοίξει από δεκάδες μαθητές και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης για τα παιδιά της «Φλόγας», με μια σειρά από πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν το αίσθημα αλληλεγγύης και προσφοράς που διαπνέει τα νεαρά βλαστάρια, τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και ευρύτερα.

Ιδιαίτερα συγκινητικές είναι οι συχνές επισκέψεις μικρών παιδιών, δημοτικού ή νηπιαγωγείου, γυμνασίου αλλά και λυκείου, στα γραφεία της «Φλόγας» Μαγνησίας, προκειμένου να προσφέρουν το χαρτζιλίκι τους ή το ποσό που συγκέντρωσαν στον κουμπαρά τους. Η ίδια εικόνα επαναλαμβάνεται σε καθημερινή σχεδόν βάση και υπογραμμίζεται με αφορμή την 15η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια μέρα κατά του παιδικού καρκίνου, μεταφέροντας σε κάθε κατεύθυνση, μηνύματα ελπίδας για τα παιδιά που δίνουν το μεγάλο αγώνα και κερδίζουν τελικά τη μάχη για τη ζωή.

Με ανάλογη ευαισθησία εξέφρασαν τη στήριξή τους στο έργο της «Φλόγας» ογδόντα παιδιά του πολιτιστικού προγράμματος «Μουσικοθεατρικά-Εναλλακτικά» του 8ου Γυμνασίου Βόλου, τα οποία παρουσίασαν τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη για καλό σκοπό, προκειμένου να συνδράμουν με πολύ ευαισθησία το έργο ζωής της «Φλόγας».

«Είναι πολύ συγκινητική η εικόνα των παιδιών, τα οποία έρχονται με τον κουμπαρά τους και προσφέρουν το χαρτζιλίκι τους, ρουχαλάκια, παιχνίδια, ζωγραφιές. Είναι συγκλονιστική η διαπίστωση ότι γονείς και εκπαιδευτικοί προτρέπουν τα παιδιά, τα κατευθύνουν, τους δίνουν κίνητρα για να αναπτύξουν την κοινωνική αλληλεγγύη, προκειμένου να στηρίξουν τα παιδιά της «Φλόγας» όπως επισημαίνει η Ντίνα Τριανταφύλλου, υπεύθυνη της «Φλόγας» Μαγνησίας, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Παράλληλα η ίδια προσθέτει ότι πολλά παιδιά επισκέπτονται και τους ξενώνες της «Φλόγας» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο τη συμπαράστασή τους, σε έναν σημαντικό αγώνα ζωής.

Παιδιά κάθε ηλικίας, από κάθε γωνιά της Μαγνησίας δίνουν ακούραστα το παρών στο πεδίο της ανθρωπιάς, ενισχύοντας ένα σημαντικό έργο, που μετράει τρεις δεκαετίες στη Μαγνησία.

Το μήνυμα που προτάσσει η «Φλόγα» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα παιδικού καρκίνου, είναι η ελπίδα, η οποία αποτυπώνεται στη δήλωση της κ. Τριανταφύλλου «στόχος είναι να γίνουν από μηδενικά έως μηδαμινά τα ποσοστά θνησιμότητας στον παιδικό καρκίνο, ενώ ήδη τα τρία στα τέσσερα παιδιά κερδίζουν τη μάχη για τη ζωή».

Κάθε προσφορά που κατατίθεται στη «Φλόγα», μικρή ή μεγάλη, έχει την ίδια συναισθηματική αξία, ενώ όπως υπογραμμίζει η υπεύθυνη του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Καρκίνο Μαγνησίας «είναι ενθαρρυντικά και συγκινητικά τα μηνύματα που παίρνουμε από παντού, και μας δίνουν δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου