ΤΟΠΙΚΑ

Ανάδοχος για τη σήραγγα της Γορίτσας

ανάδοχος-για-τη-σήραγγα-της-γορίτσας-679140

Αναδείχθηκε επιτέλους ανάδοχος, που θα αναλάβει τη φύλαξη και συντήρηση της σήραγγας της Γορίτσας. Μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς, τη σήραγγα θα αναλάβει η εταιρεία ΜΕΤΡΟΝ ΙΚΕ που κατέθεσε προσφορά 90.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο οικονομικών, Δημήτρη Πέγιο, η εταιρεία είχε αρχικά καταθέσει προσφορά 94.000 ευρώ, ωστόσο ο Δήμος ζήτησε διψήφιο ποσοστό έκπτωσης από τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου που ήταν στις 100.000 ευρώ το χρόνο. Η εταιρεία μετά από αυτοψία στη σήραγγα κατέθεσε νέα βελτιωμένη προσφορά με έκπτωση 10%.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής έγινε αποδεκτή η προσφορά και ο φάκελος αποστέλλεται στην Αποκεντρωμένη για έγκριση.

Με την έγκριση του αποτελέσματος του διαγωνισμού και την εγκατάσταση του αναδόχου, οι επτά υπάλληλοι που σήμερα απασχολούνται στη σήραγγα αναμένεται να επιστρέψουν στα πόστα τους.

Σημειώνεται ότι η σήραγγα της Γορίτσας παραλήφθηκε από το Δήμο Βόλου λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2014 κι έκτοτε λειτουργεί με δημοτικούς υπαλλήλους, που όμως –πέρα από κάποια σεμινάρια που έχουν παρακολουθήσει- δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες γνώσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου