ΤΟΠΙΚΑ

Ζήτημα έκπτωσης του αναδόχου του Καταφυγίου Αδέσποτων

ζήτημα-έκπτωσης-του-αναδόχου-του-κατα-237444

Θέτει η δημοτική ομάδα των έξι ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων

Ζήτημα έκπτωσης του αναδόχου του Καταφυγίου Αδέσποτων, θέτουν οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Ανδρέου – Μεϊκοπούλου, Ιάσων Αποστολάκης, Κώστας Γαργάλας, Ματθαίος Δραμητινός, Φωτεινή Κοκκινάκη και Γιάννης Μολοχίδης.

Με επερώτηση που κατέθεσαν στο δημοτικό συμβούλιο επικαλούνται την ποινή φυλάκισης δύο ετών και καταβολή αποζημίωσης 7.000 ευρώ, που επέβαλε το τριμελές πλημμελειοδικείο Βόλου στον ανάδοχο για τον υποσιτισμό των αδέσποτων και την ύπαρξη άρρωστων και νεκρών ζώων στην περιοχή.

«Συντρέχει μετά την απόφαση του Δικαστηρίου λόγος έκπτωσης του συγκεκριμένου εργολάβου και σύμφωνα με τον ν. 28/1980 περί εκτελέσεως έργων και προμηθειών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοικήσεως;», θέτουν το ερώτημα οι έξι ανεξάρτητοι. Σημειώνεται ότι αντίστοιχο ερώτημα είχε καταθέσει και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Κανελλής.

Για τα Αστέρια

Οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι παρεμβαίνουν και για το θέμα της επίλυσης του κυκλοφοριακού προβλήματος που δημιουργείται στο σημείο εξόδου – εισόδου του περιφερειακού προς την παραλιακή οδό και ειδικότερα στον κόμβο Αστέρια.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία συλλέχθηκαν με δικές μας ενέργειες και προήλθαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας υπάρχουν δύο τμήματα εκατέρωθεν της εξόδου της περιφερειακής οδού προς την παραλιακή και στην απέναντι από το θαλάσσιο μέτωπο πλευρά που είναι ήδη απαλλοτριωμένα και καθ’ ολοκληρίαν αποζημιωμένα από το Δημόσιο. Η διάνοιξη των τμημάτων αυτών και η ενσωμάτωσή τους ως οδόστρωμα στο ήδη υπάρχον, θα οδηγούσε αυτόματα σε άμβλυνση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί αυτό μπορεί να ποικίλει. Σε κάθε περίπτωση μπορεί να δημιουργήσει στο σημείο αυτό μια επιπλέον λωρίδα ανεμπόδιστης ροής εισόδου από την Αγριά προς την περιφερειακή οδό αλλά και να αποκτηθούν οι απαραίτητες διαστάσεις για τη δημιουργία κυκλοφοριακού κόμβου. Ο συνδυασμός των προηγουμένων μπορεί να μη λύνει εξ ολοκλήρου το πρόβλημα (αυτό θα επιλυθεί τελείως με την ολοκλήρωση του περιφερειακού της Αγριάς) αλλά σίγουρα θα εξομαλύνει την κατάσταση και θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την ομαλότερη κυκλοφοριακή λειτουργία στο σημείο αυτό», αναφέρουν οι δημοτικοί σύμβουλοι ζητώντας από τη δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Γραμμικά παρτέρια

Τέλος, η δημοτική ομάδα των έξι ανεξάρτητων, κατέθεσε ερώτηση και για τα γραμμικά παρτέρια σε Δημητριάδος και Ιάσονος. Ζητά στοιχεία για το κόστος της εργολαβίας, την προέλευση των χρημάτων και τις διαδικασίες με τις οποίες ανατέθηκε το έργο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου