ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνιστικό ραντεβού δίνουν αύριο στην Πλ. Πανεπιστημίου τα συνδικάτα

αγωνιστικό-ραντεβού-δίνουν-αύριο-στη-684846

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα όσα προωθούνται στο μέτωπο των εργασιακών, με αφορμή και τις προτάσεις της Επιτροπής Σοφών, προγραμματίζουν τα ταξικά σωματεία στο Βόλο, αύριο Τρίτη 18 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Πανεπιστημίου, στις 18:30 το απόγευμα.

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται εξάλλου η συμμετοχή τους, στις 2 Νοεμβρίου, στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στη Λάρισα, με βασικό αίτημα την προστασία των ανέργων και την επαναφορά των μισθών στην περίοδο προ κρίσης.

Τα ταξικά σωματεία το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους στο πλαίσιο της πανελλαδικής πρωτοβουλίας Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και συνδικάτων, με αφορμή την κατάθεση της πρότασης νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις στη Βουλή.

«Με τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, αποδεικνύεται πως οι απαιτήσεις του κεφαλαίου γίνονται νόμος του κράτους την επόμενη στιγμή. Στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, είναι ξεκάθαρο πως κανένας κλάδος, κανένα σωματείο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ενιαία και οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Ο αγώνας για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων είναι για εμάς μονόδρομος», επισημαίνεται σε ανακοίνωση των ταξικών σωματείων.

Εξάλλου, σε κάλεσμά του ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας καλεί όλες τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, να διαδηλώσουν αύριο, Τρίτη 18 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου, μαζί με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του μάλιστα τονίζει: «οι εργαζόμενες γυναίκες που δουλεύουν με «μπλοκάκι», με ατομική σύμβαση, μέσα από εργολάβους, οι άνεργες που ψάχνουν μεροκάματο στα προγράμματα που ανακυκλώνουν τη φτώχεια, οι αγρότισσες και οι αυτοαπασχολούμενες που μένουν ανασφάλιστες, καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, το γνωρίζουν από πρώτο χέρι…

Στο πλευρό των σωματείων και των συνδικάτων που παίρνουν την πρωτοβουλία και διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να αναπληρώνουν τις βαριές απώλειες των τελευταίων χρόνων, παλεύουμε για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ο ένας μετά τον άλλο οικοδομούν έναν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα για εμάς και τα παιδιά μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου