ΤΟΠΙΚΑ

Ιερόσυλοι βεβήλωσαν ναό στην Ανακασιά

ιερόσυλοι-βεβήλωσαν-ναό-στην-ανακασι-436512

Ιδιαίτερη θλίψη προκάλεσε σε δεκάδες πιστούς η είδηση της κλοπής της καμπάνας του πολύ γνωστού σε όλους ναού, του «Αγίου Νικολάου του Κρεμαστού», που βρίσκεται στην περιοχή της Ανακασιάς και πολύ κοντά στον Αγιο Ονούφριο.

Εξίσου θλιβερή είναι παράλληλα η διαπίστωση ότι πριν από λίγους μήνες άγνωστοι βεβήλωσαν τον ίδιο ναό, αφήνοντας στο πέρασμά τους άδεια μπουκάλια με αλκοόλ, τσιγάρα κ.α. που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Συνεπεία των παραπάνω, ο υπεύθυνος ιερέας και το εκκλησιαστικό συμβούλιο, απεφάσισαν να κλείσουν το εκκλησάκι για να εμποδίσουν την βεβήλωση του.

Η κλοπή της καμπάνας καταγράφηκε ως μια ακόμη βέβηλη πράξη στο συγκεκριμένο εκκλησάκι που τιμάται στην μνήμη του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού και το επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες Βολιώτες αλλά και τουρίστες για να ανάψουν ένα κερί στην εικόνα του αγίου, να πουν δυο λόγια προσευχής και να απολαύσουν το υπέροχο τοπίο που χαρακτηρίζει την περιοχή.

Οπως υπογραμμίζει στο σημείο αυτό ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Επιφάνειος Οικονόμου, έχουν σημειωθεί κατ’ επανάληψη ανάλογα φαινόμενα σε διάφορα απομακρυσμένα ξωκλήσια του Πηλίου. «Το δυσάρεστο αυτό φαινόμενο καταγράφεται κυρίως την τελευταία πενταετία της κρίσης και εκτιμούμε ότι πρόκειται για αγνώστους οι οποίοι κλέβουν τις καμπάνες και άλλα αντικείμενα από μέταλλο, προφανώς για να τα εκμεταλλευτούν οικονομικά» όπως υπογραμμίζει ο υπεύθυνος Τύπου της Μητρόπολης Δημητριάδος, τονίζοντας ότι οι καμπάνες είναι κατασκευασμένες από χαλκό, μέταλλο, δηλαδή, αξίας, το οποίο άγνωστοι εκμεταλλεύονται για να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου