ΤΟΠΙΚΑ

Εγκαινιάζονται νέα Σπίτια Γαλήνης στις περιοχές της Ανακασιάς και της Νεαπόλεως

εγκαινιάζονται-νέα-σπίτια-γαλήνης-στ-767108

Δύο νέα Σπίτια Γαλήνης εγκαινιάζονται σύντομα, στον Ιερό Ναό Ιωάννου του Προδρόμου Ανακασιάς και στον Αγιο Τρύφωνα, αντίστοιχα, στην περιοχή της Νεαπόλεως, από τη Μητρόπολη Δημητριάδος.

Στόχος είναι να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες σίτισης των απόρων της περιοχής μας, σε συνάρτηση πάντα με τα δεκάδες προβλήματα που δημιουργεί η περίοδος της κρίσης.

Τα δύο προαναφερθέντα Σπίτια Γαλήνης θα έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν τις ανάγκες περισσοτέρων από 50 ατόμων, αλλά δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη επακριβώς, πόσες μερίδες φαγητού θα χρειαστούν.

Στο μεταξύ, θα γίνουν εργασίες αναβάθμισης σε ορισμένα Σπίτια Γαλήνης της τοπικής Εκκλησίας, τα οποία θα εφοδιαστούν με τον ανάλογο εξοπλισμό, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα παρασκευής περισσότερων μερίδων φαγητού.

Παράλληλος στόχος της τοπικής Εκκλησίας είναι η ενίσχυση των Ρομά που ζουν στην περιοχή μας και καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να δημιουργηθούν προϋποθέσεις συνέχισης της βοήθειας που δίνεται.

Στο πλαίσιο αυτό διασφαλίστηκε η συνέχιση της δωρεάν παροχής πρωινού στους μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας. Βασικό μέλημα των στελεχών της τοπικής Εκκλησίας και προσωπικά του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, είναι, εξάλλου, η συνεργασία με φορείς της περιοχής μας, για την υλοποίηση προγραμμάτων υπέρ των Ρομά, τα οποία θα συμβάλουν στην οικονομική ενίσχυση άπορων παιδιών, προκειμένου να μην διακόπτουν το σχολείο, είτε Δημοτικό είτε Γυμνάσιο, για βιοποριστικούς λόγους.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου