ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δάνειο για αγορά απορριμματοφόρων προτίθεται να λάβει ο Δήμος Σκοπέλου

δάνειο-για-αγορά-απορριμματοφόρων-πρ-796311

Στην κατεύθυνση της λήψης δανείου ύψους 280.000 ευρώ προσανατολίζεται ο Δήμος Σκοπέλου, προκειμένου να προμηθευτεί δύο νέα απορριμματοφόρα, ενισχύοντας το στόλο των οχημάτων, τα οποία κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να ακινητοποιηθούν λόγω μηχανικής βλάβης.

Λόγω της αδυναμίας του κράτους να συνδράμει το νησί, το οποίο δοκιμάστηκε σκληρά από τη θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο δήμος Σκοπέλου έχει αιτηθεί τη λήψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, προκειμένου να δοθεί μερική λύση στο σημαντικό πρόβλημα που υπάρχει.

Ο δήμος επιβαρύνεται με την υποχρέωση αποπληρωμής του παραπάνω δανείου, προκειμένου να καλυφθούν εν μέρει οι ανάγκες ενός τομέα νευραλγικής σημασίας για το νησί. Το ποσό του δανείου θα καλύψει, συγκεκριμένα, την αγορά ενός απορριμματοφόρου και ενός καλαθοφόρου οχήματος, ενώ με δαπάνες του Πράσινου Ταμείου, ο τομέας της καθαριότητας θα εξοπλιστεί με δύο επιπλέων πρες κοντέινερ.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης επισημαίνει ότι το έμψυχο δυναμικό της υπηρεσίας καθαριότητας υπερβάλλει εαυτόν, προκειμένου να καλυφθούν οι πολλαπλάσιες ανάγκες της θερινής περιόδου,

«Οι συνθήκες δεν είναι ανάλογες με μια πόλη, όπου υπάρχει ένας φυσιολογικός ρυθμός λειτουργίας. Οι ποσότητες είναι κατά μέσο όρο οι ίδιες κάθε ημέρα, αλλά υπάρχουν εξάρσεις, υφέσεις και μια τρομακτική παραγωγή σκουπιδιών, σε σύγκριση με τους χειμερινούς μήνες ή τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου και γι’ αυτό το λόγο, οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας υπερβάλλουν εαυτούς για να μπορέσουν να ανταποκριθούν» επισημαίνει ο κ. Βασιλούδης.

Στο μεταξύ, ο δήμος Σκοπέλου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης, το οποίο ο κ. Βασιλούδης έχει θέσει κατ’ επανάληψη στους κυβερνώντες, ενώ παράλληλα το ίδιο θέμα συζητήθηκε εκτενώς στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΠΕΔ, που πραγματοποιήθηκε στο νησί.

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης σε συνάρτηση με την παλαιότητα του στόλου των απορριμματοφόρων, αποτελούν ζητήματα τα οποία χρήζουν άμεσης λύσης και γι’ αυτό το λόγο, εξάλλου, ακολουθείται η αναγκαστική λύση της αγοράς απορριμματοφόρων.

Παράλληλα ο δήμαρχος Σκοπέλου υπογραμμίζει ότι η ανάγκη ανανέωσης του στόλου των απορριμματοφόρων έχει τεθεί υπόψη των αρμόδιων υπουργείων, αλλά όπως αποφάνθηκαν οι κυβερνώντες, δυστυχώς δεν προβλέπεται η διάθεση κονδυλίων από την κυβέρνηση.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου