ΣΠΟΡΑΔΕΣ

2.500 άτομα παρακολούθησαν την αναβίωση του Αλοννησιώτικου γάμου

2-500-άτομα-παρακολούθησαν-την-αναβίωση-τ-798043

Περισσότεροι από 2.500 κάτοικοι και επισκέπτες της Αλοννήσου, από Ελλάδα, Ευρώπη, αλλά και Αυστραλία, γέμισαν ασφυκτικά την παλιά χώρα, προκειμένου να συμμετάσχουν στα παραδοσιακά δρώμενα του Αλοννησιώτικου γάμου, που αναβίωσαν για μια ακόμη χρονιά, ανήμερα Δεκαπενταύγουστου.

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα των διοργανωτών, ενώ αξίζει να σημειωθεί η παρουσία ομάδας ομογενών από την Αυστραλία, οι οποίοι επισκέφτηκαν για τέταρτη χρονιά την Αλόννησο, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να παρακολουθήσουν την αναβίωση του Αλοννησιώτικου γάμου.

Το κέφι συνεχίστηκε αμείωτο έως τις 4.30 το πρωί, με το πλήθος του κόσμου, που είχε κατακλύσει προηγουμένως, τα καφέ και τα εστιατόρια της παλιάς χώρας, να συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα του Αλοννησιώτικου γάμου, που αποτελεί το κορυφαίο γεγονός του καλοκαιριού για το νησί.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου Παναγιώτης Τσουκανάς, πρόεδρος, ταυτόχρονα, του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου, μετέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την ικανοποίηση των διοργανωτών και των συμμετεχόντων, ενώ επεσήμανε ότι όλοι ήταν ενθουσιασμένοι και απόλαυσαν για μια ακόμη χρονιά την αναβίωση ηθών και εθίμων που διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου.

Η κορυφαία εκδήλωση του καλοκαιριού, που, όπως προαναφέρθηκε, αποτελεί θεσμό για το νησί, προσελκύοντας το ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών, διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλοννήσου και σε συνεργασία με τον ΟΠΑΚΔΑ και το δήμο Αλοννήσου.

Γαμπρός ήταν ο Κώστας Παπαβασιλείου, ο οποίος μετέχει στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου και νύφη η Ιωάννα Ψαρού, Αλοννησιώτισα εκ μητρός, οι οποίοι συμμετείχαν με χαρά στην αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου.

Οι συμμετέχοντες, ντόπιοι και επισκέπτες, γλέντησαν υπό τους ήχους ορχήστρας, γεύτηκαν το παραδοσιακό τοπικό φαγητό γίδα κοκκινιστή με μακαρόνια και παραδοσιακά γλυκά που πλαισίωσαν την επιτυχημένη διοργάνωση.

Ο απολογισμός της φετινής διοργάνωσης είναι, παράλληλα, ιδιαίτερα θετικός και για τους επαγγελματίες της παλιάς χώρας Αλοννήσου, καθώς γέμισαν ασφυκτικά τα καταστήματα εστίασης από το πλήθος του κόσμου που έσπευσαν να παρακολουθήσουν το δρώμενο, το οποίο αποτελεί σήμα κατατεθέν για το νησί, συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου