ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νύχτα μαγική κι ονειρεμένη

νύχτα-μαγική-κι-ονειρεμένη-401390

Δεκάδες Βολιώτες απόλαυσαν το αφιέρωμα στον Τσιτσάνη που διοργανώθηκε στην Αύρα.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του συλλόγου φίλων μουσικής Βόλου με θέμα «100 χρόνια Βασίλης Τσιτσάνης» στην «Αύρα». Η συμμετοχή του κοινού ήταν πολύ μεγάλη, κάτι που δίνει ώθηση στο σύλλογο να συνεχίσει στο δρόμο των πετυχημένων μουσικών εκδηλώσεων και την επόμενη περίοδο.

Η άψογη ορχήστρα (Ζαφείρης Κουκουσέλης, Νίκος Αλεξίου, Ζωή Τσαλαβρέτα, Δημήτρης Μπεφάνης) ερμήνευσε μια ανθολογία τραγουδιών του μεγάλου Ελληνα συνθέτη με λίγες αλλά ιδιαίτερες προγραμματισμένες χορευτικές παρεμβάσεις κι από ένα σημείο της βραδιάς και μετά με την αυθόρμητη συμμετοχή του κόσμου.

Ένα μέρος του προγράμματος ερμήνευσε ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης, ο οποίος με ένα μεστό και λιτό κείμενο προλόγισε την εκδήλωση.

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Βόλου ιδρύθηκε με πρωτοβουλία μουσικόφιλων συμπολιτών και μερικοί από τους σκοπούς του, όπως περιγράφονται στο καταστατικό είναι: η εξάπλωση και η προαγωγή της μουσικής παιδείας στην πόλη του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή, σε όλες τις εκφάνσεις και τα ρεύματά της, η ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας, η συνεργασία καλλιτεχνών και μελετητών της τέχνης και η σύσφιξη των δεσμών φιλίας και συναδέλφωσης, η μελέτη και έρευνα της μουσικής, η ευαισθητοποίηση των πολιτών για συμμετοχή σε μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, η διάσωση και διάδοση των μουσικών εθίμων, παραδόσεων και γενικά της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας κ.λπ.

Από την ίδρυση του μέχρι σήμερα ο σύλλογος έχει κάνει ή πάρει μέρος σε μια σειρά μουσικών -και όχι μόνο – εκδηλώσεων, όπως συναυλίες, αφιέρωμα στη κινηματογραφική μουσική, «πάρτι γιεγιε» στην ιστορική «Αύρα», διοργάνωση πρώτης προβολής ταινίας κλπ.

Λειτουργεί και ανανεώνεται τακτικά το διαδικτυακό μπλογκ του συλλόγου στη διεύθυνση http://volosmusic.blogspot.gr ενώ στο facebook λειτουργεί η σελίδα του συλλόγου «Σύλλογος φίλων μουσικής Βόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου