ΕΛΛΑΔΑ

Πιο… κοντά η Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη από τα τέλη Μαρτίου

πιο-κοντά-η-αθήνα-με-τη-θεσσαλονίκη-απ-579507

Η μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων, μήκους 6 χιλιομέτρων, άλλες δύο μικρότερες (2 και 2,7 χιλιομέτρων) και ένα συνολικό τμήμα αυτοκινητοδρόμου 25 χιλιομέτρων που παρακάμπτει την κοιλάδα των Τεμπών και τις επικίνδυνες στροφές του Πλαταμώνα, μειώνοντας σε κάτι παραπάνω από 4 ώρες την οδική διαδρομή Αθήνας – Θεσσαλονίκης, ολοκληρώνονται στα τέλη Μαρτίου.

Το στρατηγικής σημασίας τμήμα Ευαγγελισμός – Σκοτίνα, που επιθεώρησε χθες ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, είναι το τελευταίο με το οποίο ολοκληρώνεται σε όλο το μήκος του ο αυτοκινητόδρομος Αθηνών – Θεσσαλονίκης, σχεδόν μισό αιώνα μετά τη δημοπράτηση των πρώτων τμημάτων του, το 1970. «Γίνεται προσπάθεια -και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε- έως το τέλος Μαρτίου να έχουν ολοκληρωθεί και οι υπολειπόμενες εργασίες, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρο που είχαν οι παππούδες μας και οι γονείς μας και αν δεν είχαμε αυτή την εξέλιξη και η γενιά η δική μας και οι επόμενες.

Ενα έργο δεκαετιών για τη χώρα», τόνισε ο κ. Σπίρτζης. Το έργο, που εκτελεί η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ», στην οποία συμμετέχει η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, έχει αποπερατωθεί σήμερα σε ποσοστό 95,5%. Οι τρεις δίδυμες σήραγγες μονής κατεύθυνσης συνδέονται μεταξύ τους με συνδετήριες σήραγγες που λειτουργούν ως έξοδοι έκτακτης ανάγκης. Απαντώντας σε ερώτηση για τη νέα γενιά δημόσιων έργων, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε το αεροδρόμιο στο Καστέλλι, το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο, τον βόρειο οδικό άξονα Κρήτης, το βόρειο και νότιο τμήμα του Ε65, την επέκταση του μετρό της Αθήνας και τις επεκτάσεις του μετρό της Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: Εθνος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου