ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Πανελλήνιο ρεκόρ ο Κ. Λιβογιάννης

πανελλήνιο-ρεκόρ-ο-κ-λιβογιάννης-808146

Από επιτυχία σε επιτυχία βαδίζει η βολιώτικη τεχνική κολύμβηση, με τους αθλητές των σωματείων της πόλης μας να πρωταγωνιστούν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κατηγοριών που διεξάγεται στο Δημοτικό κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου από χθες Πέμπτη και θα διαρκέσει έως μεθαύριο Κυριακή 31 Ιουλίου.

Ο Κωνσταντίνος Λιβογιάννης, αθλητής του Ολυμπιακού Βόλου εντυπωσίασε αυτή τη φορά καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων στα 200μ. διπλά πέδιλα, που ανήκε στο Γιώργο Δημητράτο κατά δύο σχεδόν δευτερόλεπτα και κατέκτησε έτσι και το χρυσό μετάλλιο.

Η επίδοσή του 1:39.33 είναι δείγμα της εξαιρετικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο 15χρονος κολυμβητής, δίνοντας και ενθαρρυντικά δείγματα για τις 2 κούρσες στις οποίες θα αγωνιστεί, σήμερα Παρασκευή το απόγευμα στα 100μ. διπλά πέδιλα και την Κυριακή στα 50μ.

Μάλιστα, αν ο ίδιος είχε επιλεγεί από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς ως μέλος της Εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων του Ανιμασί της Γαλλίας, η ίδια επίδοση, θα του έδινε χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση, πίσω από τους Ελληνες Στέφανο Αντωνιάδη και Γιώργο Δημητράτο, που κατέκτησαν την 1η και 2η θέση.

Το μέγεθος της επιτυχίας του 15χρονου Βολιώτη αθλητή αποκτά μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Λιβογιάννης μετέχει σε αγώνες κλασσικής και τεχνικής κολύμβησης ταυτόχρονα, παράλληλα και με τις υποχρεώσεις του στο σχολείο.

Ο ίδιος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δήλωσε πανευτυχής για τη μεγάλη του επιτυχία, όμως η προσπάθεια συνεχίζεται όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος τόσο για την 1η θέση όσο φυσικά και για το πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά δεν πρέπει να σταθούμε εδώ μιας και οι αγώνες συνεχίζονται και στόχος μου είναι να κατακτήσω ό,τι περισσότερο μπορώ στις εναπομείνασες προσπάθειες τόσο σήμερα όσο και την Κυριακή».

Το σωματείο του Ολυμπιακού Βόλου μάλιστα ευτύχησε να δει και άλλους αθλητές του στα μετάλλια, καθώς η Σταματία Τοπούζη ήταν 2η στα 200μ. διπλά πέδιλα κορασίδων, με 1:55.15 και κρέμασε στο στήθος της το ασημένιο μετάλλιο. Οσον αφορά τα προαγωνιστικά, δύο χρυσά ήταν ο απολογισμός επίσης στα 200μ. διπλά πέδιλα, καθώς στα αγόρια, ο Νικόλαος Λύτρας ήταν 1ος με 2:19.85 και στα κορίτσια την πρώτη επίσης θέση κατέλαβε η Ναταλία Τσιδώνη, με χρόνο 2:14.72.

Μια ανάσα από το μετάλλιο έφτασε η Μελπομένη Παπαδημητρίου, με την αθλήτρια του ΟΕΑ-ΝΑΒ να τερματίζει 4η στα 200μ. διπλά πέδιλα κορασίδων, με χρόνο 1:59.00, ενώ καλό ήταν το πλασάρισμα για την Βασιλική Σταματίου, επίσης του ΟΕΑ-ΝΑΒ που στο ίδιο αγώνισμα ήταν 12η με 2:10.54.

Τέλος, καλή εμφάνιση έκανε και η Γεωργία – Αρετή Καρατζιώλη, που ανήκει στα Δελφίνια Βόλου, καταλαμβάνοντας την 7η θέση, στα 200μ. διπλά πέδιλα, στην προαγωνιστική κατηγορία, με χρόνο 2:37.73.

Δ. ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου