ΕΛΛΑΔΑ

O γνωστός κοσμηματοπώλης και οι κλεπταποδόχοι των Κορλεόνε Ρομά

o-γνωστός-κοσμηματοπώλης-και-οι-κλεπτα-649296

Γνωστός κοσμηματοπώλης των βορείων προαστίων εξετάζεται για την συμμετοχή του στη συμμορία των «Κορλεόνε» Ρομά. Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου, για παράβαση του νόμου περί όπλων καθώς είχε στην κατοχή του μια καραμπίνα, ωστόσο κατά την έρευνα εντοπίστηκαν πολλά ρολόγια, κοσμήματα και πολύτιμοι λίθοι, για τα οποία αρχικά δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την κατοχή τους. Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, φέρεται να διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον 39χρονο bon viveur επιχειρηματία, ο οποίος προφυλακίστηκε για την συμμετοχή του στη σπείρα.

Στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ, εξετάζουν αν τα «αδικαιολόγητα» ρολόγια και κοσμήματα, προέρχονται από κλοπιμαία της ασύδοτης συμμορίας. Οι αστυνομικοί, ερευνούν αν υπάρχουν νόμιμα παραστατικά για την κατοχή τους και αν δεν υπάρχουν θα εξετάσουν αν τα ρολόγια και κοσμήματα ταυτοποιούνται με αντίστοιχα αντικείμενα για τα οποία είχαν δηλώσει κλοπή θύματα της αδίστακτης συμμορίας.

Οι αρμόδιες αρχές προβαίνουν παράλληλα σε εξονυχιστικό φορολογικό έλεγχο του επιχειρηματία. Οι αστυνομικοί εξέταζαν τη συμμετοχή που είχαν αδαμαντοδέτες, εκτιμητές πολύτιμων λίθων του Κολωνακίου, χυτήρια της δυτικής όχθης, ενεχυροδανειστές, και ιδιοκτήτες καταστημάτων αγοράς χρυσού, με τους οποίους ερχόταν σε επαφή ο «μπον βιβέρ» κλεπταποδόχος της συμμορίας.

Τουλάχιστον 12 ιδιοκτήτες κοσμηματοπωλείων, ενεχυροδανειστηρίων και καταστημάτων αγοράς χρυσού κατηγορούνται για κλεπταποδοχή, ενώ για 15 ακόμη εξεταζόταν η εμπλοκή τους. Στην πολυσέλιδη δικογραφία, αναφέρονται τα ονόματά τους, όχι όμως και του γνωστού κοσμηματοπώλη των βορείων προαστίων, που συνελήφθη το Σάββατο για παράνομη οπλοκατοχή.

Από τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών επικοινωνιών των «Κορλεόνε», που συμπεριλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία, προκύπτει ότι οι αρχηγοί με τα προσωνύμια «Μπάμπης-φλου», «Φάνης», «Σέφκης», «Μαραντόνα» και «Ζήσης» παρέδιδαν τις μεγάλες ποσότητες χρυσαφικών στον κλεπταποδόχο με το παρατσούκλι «Καμπέρης». Αμέσως μετά τη διάπραξη των κλοπών ο «Σέφκης» επικοινωνούσε με τον κλεπταποδόχο και του έδινε ραντεβού για την αγοραπωλησία των κλοπιμαίων, με τον τελευταίο να πληρώνει άμεσα με μετρητά.

Ως κλεπταποδόχοι της σπείρας εξετάζονταν, ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων, εργαστηρίων αργυροχρυσοχοΐας, επισκευών ρολογιών στο Μοσχάτο, το Κερατσίνι, το Κολωνάκι, και στις οδούς Κουμουνδούρου, Βουλής, Ερμού, Περικλέους, Χαβρίου, Ρόμβης και Ακαδημίας, στο κέντρο της Αθήνας.

πηγη: thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου