ΕΛΛΑΔΑ

Σε οριακό σημείο η Παιδιατρική Κλινική του Βενιζέλειου νοσοκομείου

σε-οριακό-σημείο-η-παιδιατρική-κλινικ-56831

Μεγάλες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού εντοπίζονται στην Παιδιατρική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για αδυναμία εξυπηρέτησης ακόμη και των επειγόντων περιστατικών από την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου, Γιώργου Κωστάκη, σε τοπικό ραδιόφωνο, χρειάζονται 8-9 γιατροί για να καλυφθούν αποτελεσματικά οι εφημερίες της κλινικής, όμως αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις 4.

«Βοήθεια από πανεπιστημιακούς γιατρούς»

Με πανεπιστημιακούς γιατρούς θα καλυφθούν τα οργανικά κενά που έχουν δημιουργηθεί λόγω των συνταξιοδοτήσεων, αναφέρει στο in.gr ο διοικητής του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου, Νίκος Χαριτάκης.

Αναλυτικά ο κ. Χαριτάκης δήλωσε:

«Λόγω συνταξιοδοτήσεων των γιατρών της Κλινικής υπάρχει δυσχέρεια σε ό,τι αφορά τις εφημερίες της Παιδιατρικής.

Προς το παρόν και μέχρι να παρουσιαστεί ο επικουρικός γιατρός, θα παρασχεθεί βοήθεια από την Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική, προκειμένου η Παιδιατρική του Βενιζέλειου να συνεχίσει να λειτουργεί. Την Τετάρτη, είχαμε συνέλευση με τους πανεπιστημιακούς γιατρούς της Παιδιατρικής Κλινικής και βρέθηκε αυτή η λύση»

Χωρίς γιατρούς και η Παθολογική Κλινική

Ανάλογη κατάσταση αναμένεται να αντιμετωπίσει από το Νοέμβριο και η Παθολογική Κλινική του ίδιου νοσηλευτικού ιδρύματος, καθώς ήδη λειτουργεί με τρεις μόνο γιατρούς.

Ο κ. Χαριτάκης τόνισε για το ζήτημα στο in.gr πως συνταξιοδοτούνται δύο γιατροί από την Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου, για αυτό και εντοπίζονται και εκεί προβλήματα, ενώ πρόσθεσε πως αναμένονται δύο επικουρικοί γιατροί, με την προσθήκη των οποίων θα λυθεί το πρόβλημα.

Τέλος, συμπλήρωσε «έχουμε στο νου μας να συγχωνεύσουμε τις δύο Παθολογικές Κλινικές που υπάρχουν στο νοσοκομείο, κάτι που θα μας βοηθήσει να εξοκονομήσουμε ιατρικό προσωπικό».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου