ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκθεση κεραμικών στο cafe Αερικό

εκθεση-κεραμικών-στο-cafe-αερικό-179821

Εγκαινιάζεται την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου η έκθεση του κεραμοναυπηγού Χρήστου Γιαννακόπουλου, στο cafe Αερικό.

Στο πανέμορφο cafe με την εξαιρετική θέα, που βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο Πορταριάς – Μακρινίτσας, θα είναι αραγμένα τρεχαντήρια, σκούνες, καραβόσκαρα, βαρκαλάδες, μπρατσέρες, ζαγοριανά καράβια, ζάμπεκα ή σεμπέκ αλλά και θαλασσοπούλια.

«Μια σειρά από έργα με θέμα τη θάλασσα και ιδιαίτερα τη ναυπηγική παράδοση της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας, μιας παράδοσης που βαστάει από τα χρόνια του Ιάσονα και της Αργοναυτικής εκστρατείας και μέσα από τις χιλιετίες φτάνει ως τις μέρες μας.

Τα καράβια, οι βάρκες, τα πλοία, πάντα συμβόλιζαν το μέσο, την γέφυρα που ένωνε δυο μακρινά σημεία, ή δυο μακρινές πραγματικότητες.

Σε πολλές μυθολογίες πλεούμενα μεταφέρουν τον Ηλιο και την Σελήνη πάνω από τις θάλασσες. Αλλά και ο πλανήτης Γη είναι με την σειρά του ένα πλεούμενο που ταξιδεύει στα αρχέγονα ύδατα του σύμπαντος.

Τα σκαριά του κεραμοναυπηγού ανοίγουν τα πανιά τους την πιο μεγάλη νύχτα του χρόνου, αποφασισμένα να σκίσουν τα πέπλα του σκότους και να μας οδηγήσουν στον θρίαμβο του φωτός.

Ταξιδιώτες πάνω σε κάτι που ταξιδεύει, είμαστε, εν αγνοία μας, το πλήρωμα μιας ζωντανής κιβωτού που χορεύει στο διάστημα» αναφέρει η Αννα Βουτσίνου, σχολιάζοντας την έκθεση του ταλαντούχου δημιουργού.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Ιανουαρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου