ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

συναυλία-αλληλεγγύης-στους-πρόσφυγε-289646

Συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες με τους Νίκο Παρθένη, Ζαφείρη Κουκουσέλη και Ηχώ των Δρόμων διοργανώνει το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου, στις 9.30 το βράδυ στο Θόλο του Πανεπιστημίου (παραλία) η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης διοργανώνει.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ο πόλεμος, η βία, οι δικτατορίες, η φτώχεια και η πείνα είναι οι αιτίες που εξαναγκάζουν τους ανθρώπους να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς, έναν δρόμο που τον έχει βιώσει στο παρελθόν και ο ελληνικός λαός.

«Ολα τα κύματα προσφύγων από τις χώρες της Μέσης Ανατολής και από τις χώρες της Ασίας που συνορεύουν με αυτήν, προκλήθηκαν μετά από στρατιωτικές επεμβάσεις της «Δύσης» – των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Επεμβάσεις στις οποίες συμμετείχαν και δυνάμεις του ελληνικού στρατού. Οσο οι πόλεμοι συνεχίζονται, πρόσφυγες θα υπάρχουν» προσθέτει.

Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας επιλέγει να «σταθεί αλληλέγγυα στους πρόσφυγες και απέναντι σε κάθε λογής φασίστες και ρατσιστές που θέλουν να μας στρέψουν ενάντια στους συνανθρώπους μας». Καλεί όλο το βολιώτικο λαό να πράξει το ίδιο και να στηρίξει με όποιον τρόπο μπορεί αυτήν την προσπάθεια».

Αναλυτικά συγκεντρώνει τα εξής είδη πρώτη ανάγκης:

  • Είδη για βρέφη και παιδιά:πάνες, έτοιμο βρεφικό φαγητό σε βαζάκια, βρεφικό γάλα, χυμοί, γάλα εβαπορέ, μπισκότα, κρουασάν, ατομικές μαρμελάδες, κουτάλι πλαστικό.
  • Τρόφιμα: παστέλι, μπάρες δημητριακών, κονσέρβες, φρυγανιές.
  • Είδη προσωπικής υγιεινής:χαρτί υγείας, σερβιέτες, σαπούνι, σαμπουάν, οδοντόβουρτσες, οδοντόπαστες.

Να επισημανθεί ότι ενόψει της διοργάνωσης της εκδήλωσης η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα Τετάρτη,7 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου