ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκπαιδευτικές έρευνες από υπότροφους του Ηράκλειτος ΙΙ

εκπαιδευτικές-έρευνες-από-υπότροφου-289656

Hμερίδα, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Hράκλειτος ΙΙ» πρόκειται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο Σαράτση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο (παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου, 3ος όροφος). Υπότροφοι του Προγράμματος «Hράκλειτος ΙΙ» από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών θα παρουσιάσουν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις πάνω στα αποτελέσματα των διδακτορικών διατριβών τους.

Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν γενικά σε θέματα Επιστημών της Αγωγής και ειδικά θέματα Προσχολικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης, αλλά και Ειδικής Αγωγής, όπως και θέματα Ιστορίας, τοπικής Ιστορίας και σύγχρονου κοινωνικού προβληματισμού.

Πρόκειται για ημερίδα που αφορά ιδιαιτέρως την εκπαιδευτική κοινότητα, μιας και στο πλαίσιό της, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα πρωτότυπων εκπαιδευτικών ερευνών που εκπόνησαν οι συνάδελφοί τους υποψήφιοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τα αποτελέσματα των οποίων συμβάλλουν στον εμπλουτισμό της σύγχρονης παιδαγωγικής, ιστορικής, πολιτισμικής και κοινωνιολογικής γνώσης.

Το Πρόγραμμα «Hράκλειτος II», που ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο του 2015, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Eκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) κι από εθνικούς πόρους.

Με 58 υποτροφίες, έδωσε την ευκαιρία σε ισάριθμους υποψήφιους Διδάκτορες από όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να διεξάγουν έρευνα υψηλού επιπέδου στην Ελλάδα, με σκοπό την προώθηση κι αναβάθμιση του επιστημονικού δυναμικού, συμβάλλοντας έτσι στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό, ενώ πρόκειται να δοθούν και βεβαιώσεις συμμετοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου