ΔΙΕΘΝΗ

Τρόμος από τον τυφώνα Otto που απειλεί την Κεντρική Αμερική την Ημέρα των Ευχαριστιών

τρόμος-από-τον-τυφώνα-otto-που-απειλεί-την-646187

O τυφώνας «Otto», κινείται νοτιοδυτικά της Καραϊβικής και θα απειλήσει μέρος της Κεντρικής Αμερικής με πλημμύρες, κατολισθήσεις και ισχυρούς ανέμους την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί (Ημέρα των Ευχαριστιών – τοπική ώρα).

Αυτή την ώρα το μάτι του κυκλώνα περνάει περίπου 200 μίλια έξω από τις ακτές του Παναμά.

Πρόκειται για τον έβδομο τυφώνα της σεζόν. Σε λίγες ώρες οι άνεμοι θα τον παρασύρουν δυτικά και ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν την ενδοχώρα της Νικαράγουα και το βορειοανατολικό τμήμα της Κόστα Ρίκα, σύμφωνα με τον κ. Κοτλόσκι (μετεωρολόγος).

Η τροπική καταιγίδα είναι πολύ πιθανό να κινηθεί στην ξηρά, περίπου 150 μίλια δυτικά της Διώρυγας του Παναμά.

Μεγάλο κίνδυνο διατρέχουν στην παρούσα φάση, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της “Accuweather”, περιοχές από τον κεντρικό Παναμά προς τη νότια Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ.

Στη διώρυγα του Παναμά η κατάσταση είναι επικίνδυνη και πρέπει να είναι όλοι προετοιμασμένοι για το χειρότερο σενάριο, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Η καταιγίδα έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο τριών ανθρώπων εχθές το απόγευμα στον Παναμά, όπως αναφέρει το “Associated Press”. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε κατολισθήσεις, ενώ ένα παιδί έχασε τη ζωή του από ένα δέντρο που έπεσε σε αυτοκίνητο. Εν τω μεταξύ, οι αρμόδιες αρχές της Κόστα Ρίκα διέταξαν την εκκένωση των ακτών της Καραϊβικής, όπου κατοικούν περίπου 4000 άνθρωποι.

Ο «Otto» αναμένεται να αποδυναμωθεί όσο θα διασχίζει το ορεινό ανάγλυφο της Κεντρικής Αμερικής.

Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης

zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου