ΔΙΕΘΝΗ

Δάκρυα χαράς και λύπης στην επανένωση της άστεγης της Ρώμης με τους γονείς της

δάκρυα-χαράς-και-λύπης-στην-επανένωση-646246

Δάκρυα χαράς αλλά και θλίψης ακολούθησαν την επανένωση της ξανθής «άστεγης της Ρώμης» με τους γονείς της, με τον πατέρα της να δηλώνει σε βρετανική εφημερίδα ότι είναι συντετριμμένος, καθώς η 21χρονη Σουηδή δεν θέλει να επιστρέψει στο σπίτι της… Χτες, η υπόθεση της άστεγης πήρε μεγάλη δημοσιότητα, με εφημερίδες ανά την Ευρώπη να αναρωτιούνται εάν πρόκειται για την μικρή Μαντλίν Μακάν. Ο πατέρας της 21χρονης είδε τα δημοσιεύματα και αναγνώρισε την εξαφανισμένη εδώ και έξι μήνες κόρη του.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail, η Έμπλα Γιαχουγιάρβι συναντήθηκε με τον πατέρα της Τάβο και την μητέρα της στη σουηδική πρεσβεία στη Ρώμη νωρίτερα σήμερα.

Η κοπέλα, που είχε πάει στην Ιταλία για να σπουδάσει, πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ. Ο πατέρας της δήλωσε στη Βρετανική εφημερίδα ότι η 21χρονη δεν θέλει να επιστρέψει στο σπίτι αλλά να συνεχίσει να μένει στους δρόμους της Ρώμης…

«Η Έμπλα δεν είναι ο εαυτός της. Είναι διαφορετικός άνθρωπος. Καλά-καλά δεν μας μίλησε» είπε ο Τάβο Γιαχουγιάρβι, και συμπλήρωσε: «Θέλει να συνεχίσει να μένει στους δρόμους. Θέλουμε να την πάρουμε πίσω στη Σουηδία αλλά αυτό είναι δύσκολο. Θα ήταν πολύ καλύτερα αν ήταν στη Σουηδία».

Ο 54χρονος επιχειρηματίας έστρεψε τα «πυρά» του εναντίον των ιταλικών αρχών, που δεν αναγκάζουν την κοπέλα να επιστρέψει στο σπίτι της. «Δεν μπορώ να την αφήσω να κοιμάται έξω και να ζητιανεύει για φαγητό… Πώς μπορούν οι ιταλικές αρχές να την αφήσουν να ξαναβγεί στους δρόμους. Η κόρη μου δεν είναι καλά» δήλωσε στη Βρετανική εφημερίδα.

«Είναι ευάλωτη. Πάσχει από Άσπεργκερ. Της είναι δύσκολη η επικοινωνία. Είναι ντροπαλή και δεν της αρέσει να μιλάει με αγνώστους» είπε ο πατέρας της.

Στο πλευρό του ήταν και η μητέρα της 21χρονης, με την οποία πήρε διαζύγιο πριν από 13 χρόνια.

Πηγή: Daily Mail

  • Σχετικά άρθρα:

Μυστήριο με την άστεγη έφηβη της Ρώμης – Είναι η Μαντλέν ΜακΚέιν;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου