ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Πρόστιμο σε εστιάτορα που πλήρωνε το προσωπικό σε είδος

αυστραλία-πρόστιμο-σε-εστιάτορα-που-π-396970

Aυστραλός εστιάτορας καταδικάστηκε σε πρόστιμο 284.000 ευρώ επειδή αντί να πληρώνει τους υπαλλήλους του με κανονικά ημερομίσθια, τους ανάγκαζε να πληρώνονται σε… είδος, δηλαδή με πίτσα και αναψυκτικά.

Ο Ρούμπι Τσαντ, ιδιοκτήτης δυο ιταλικών εστιατορίων στη Μελβούρνη, απασχολούσε μεταξύ 2009-2012 πάνω από 100 υπαλλήλους στους οποίους ουδέποτε κατέβαλε πλήρες το νόμιμο ημερομίσθιο τους. Αντ’ αυτού, τους υποχρέωνε να τρώνε πίτσα από τις κουζίνες των εστιατορίων Λα Πορτσέρα. Ο δικαστής Τζον Ο’Σάλιβαν επέβαλλε στον Τσαντ προσωπικό πρόστιμο 38.000 ευρώ και άλλα δυο χρηματικά πρόστιμα της τάξεως των 96.000 ευρώ για καθένα από τα δυο εστιατόρια του.

Στα 230.000 ευρώ του προστίμου θα προστεθούν επίσης, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ακόμη 54.000 ευρώ που ο Τσαντ υποχρεούται να καταβάλει στους υπαλλήλους του -ένα ποσό που αντιστοιχεί στα χρήματα που ουδέποτε τους πλήρωσε για τις υπηρεσίες τους μεταξύ 2009-2012. «Αυτές οι εργασιακές πρακτικές ανήκουν στο Μεσαίωνα και πρέπει σιγά σιγά να εξαλειφθούν», είπε ο δικαστής προσθέτοντας πως του έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός πως ανάμεσα στους υπαλλήλους που απασχολούσε ο Τσαντ βρίσκονταν και μικρά παιδιά ηλικίας 13 ετών!

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου