ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Απολύσεις 900 εργαζομένων στα κρατικά ταχυδρομεία

αυστραλία-απολύσεις-900-εργαζομένων-στα-395997

Τα Αυστραλιανά Ταχυδρομεία αναμένεται αυτή τη βδομάδα να απολύσουν 900 εργαζόμενους, κυρίως από τη Μελβούρνη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των εφημερίδων του συγκροτήματος Fairfax, η διεύθυνση των ταχυδρομείων, ύστερα από σχετική έρευνα ειδικών, εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού, καθώς χρόνο με το χρόνο μειώνεται δραματικά ο αριθμός των πελατών πουν στέλνουν επιστολές.

Η έρευνα έδειξε, επίσης, ότι αν δεν γίνουν σύντομα δραστικές αλλαγές την προσεχή δεκαετία τα ταχυδρομεία θα χάσουν πάνω από 7 δισ. δολάρια.

Η ομάδα των ελεγκτών που πραγματοποίησαν την έρευνα πρότειναν ιδιωτικοποίηση, αλλά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τάχθηκε κατά της πιο πάνω πρότασης.

Ενώπιον αυτής της κατάστασης η διεύθυνση των ταχυδρομείων είναι έτοιμη να προτείνει στην κυβέρνηση προς έγκριση εκτεταμένες αλλαγές στη λειτουργία του οργανισμού και διανομή των επιστολών στα σπίτια και τις επιχειρήσεις μόνο δύο φορές κάθε εβδομάδα.

Αναφερόμενος στο θέμα τον περασμένο μήνα ο γενικός διευθυντής των ταχυδρομείων, Ahmer Fahour, δήλωσε ότι η ζημία από τη διανομή επιστολών υπερκαλύπτει τα κέρδη που πραγματοποιεί ο οργανισμός από τη διανομή δεμάτων από διάφορα εμπορεύματα και τα κέρδη από τα καταστήματα που διατηρεί σε όλη τη χώρα.

Τα στοιχεία που διαθέτουμε, τόνισε ο διευθυντής, δείχνουν ότι η μείωση του αριθμού των επιστολών θα μειώνεται από 8 έως 11% χρόνο με το χρόνο, γεγονός που σημαίνει ότι το οικονομικό έτος που διατρέχουμε οι ζημίες θα φτάσουν τα 350 εκατομμύρια δολάρια. Για τον λόγο αυτό, συνέχισε ο επικεφαλής των αυστραλιανών ταχυδρομείων, οι σχεδιαζόμενες αλλαγές θα πρέπει να γίνουν όσο το συντομότερο δυνατόν, όσο ο οργανισμός είναι ακόμα οικονομικά εύρωστος.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου