ΤΟΠΙΚΑ

Η Μητρόπολη Δημητριάδος τίμησε τον π. Απόστολο Μαλαμούση

η-μητρόπολη-δημητριάδος-τίμησε-τον-π-α-701217

Τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Απόστολο Μαλαμούση τίμησε χθες η τοπική Εκκλησία, με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο να του αποδίδει τα εύσημα, για την πολυετή κοινωνική του προσφορά και τη στήριξη του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στη Γερμανία.

Η χθεσινή εκδήλωση τιμής ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Πολιτική, οικονομία, θρησκεία, τέχνη: Συμβολή στο διάλογο Ελλάδας – Γερμανίας», που διεξήχθη στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή πενήντα διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τη Βαυαρία.

Ο π. Απόστολος Μαλαμούσης δέχθηκε εμφανώς συγκινημένος την έκφραση τιμής προς το πρόσωπό του, ενώ δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι για τον ίδιο ήταν ευχάριστη έκπληξη η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Μητρόπολης Δημητριάδος. «Ηταν έκπληξη γιατί δεν το περίμενα. Εγώ ερχόμουν το καλοκαίρι στο χωριό μου το Μούρεσι, έμενα μερικές ημέρες κι έφευγα. Ξαφνιάστηκα ευχάριστα και ευγνωμονώ τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, για την αγάπη που δείχνει προς το πρόσωπό μου».

Ο π. Απόστολος, ο οποίος είναι πολύ γνωστός για το ευρύ κοινωνικό έργο που αναπτύσσει στο Μόναχο και τη Βαυαρία γενικότερα, επεσήμανε ότι ανοίγουν νέοι δρόμοι συνεργασίας με τη Μητρόπολη Δημητριάδος, ενώ, στο μεταξύ, έχει ήδη αναπτύξει συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε προγράμματα για τη σίτιση απόρων οικογενειών και πολύτεκνων απόρων οικογενειών.

Ο πολυβραβευμένος κληρικός, συμμετέχει, εκ μέρους της Ορθόδοξης Μητρόπολης, στο Ανώτατο Συμβούλιο Ενσωμάτωσης της Γερμανίας, που έχει ιδρύσει η γερμανική Καγκελαρία. Σημαντική θεωρείται, επίσης, η συμβολή του στην κατοχύρωση, το 1999, στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας και το Οικουμενικό Πατριαρχείο του ιστορικού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, γνωστής ως «Σαλβατορκίρχε», στο κέντρο του Μονάχου· στην καθιέρωση, το 2000, της περιφοράς του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή στη φημισμένη Μάριεν Πλατς στο κέντρο του Μονάχου· στον αγιασμό των υδάτων την ημέρα των Θεοφανείων στα νερά του ποταμού Ιζάρ που διασχίζει την πόλη, καθώς και στην θέσπιση το 2005 της ελληνοβαυαρικής Ημέρας Πολιτισμού.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου