ΤΟΠΙΚΑ

Επενδύσεις ανάπτυξης από Fraport

επενδύσεις-ανάπτυξης-από-fraport-701834

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει σύντομα την κρίση διατύπωσε από το Βόλο ο Γερμανός Πρέσβης Πέτερ Σόοφ, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η επένδυση της Fraport στο αεροδρόμιο της Σκιάθου και τα υπόλοιπα αεροδρόμια, θα βοηθήσει πολύ την ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο κ. Σόοφ, συνοδευόμενος από την επίτιμο πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλία Γιώργο Παπαρίζο, συμμετείχε χθες στις εργασίες του συνεδρίου «Πολιτική, οικονομία, θρησκεία, τέχνη: Συμβολή στο διάλογο Ελλάδας – Γερμανίας», που πραγματοποιείται από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου στο Συνεδριακό της Μητρόπολης και θα διαρκέσει έως σήμερα.

Με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, ο κ. Σόοφ ανέφερε ότι η παραπάνω συνάντηση είναι πολύ σημαντική, «διότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών εξαρτώνται από τη συνεργασία των ανθρώπων».

Ερωτηθείς σχετικά με την επένδυση της Fraport σε 14 περιφερειακά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο Σκιάθου, διευκρίνισε ότι η Fraport μίσθωσε το αεροδρόμιο για χρονικό διάστημα το οποίο καθορίζεται από τη σύμβαση, ενώ σημείωσε ότι «οι βελτιώσεις που θα γίνουν στο αεροδρόμιο Σκιάθου και στα υπόλοιπα αεροδρόμια, είμαι βέβαιος ότι θα βοηθήσουν σημαντικά την τουριστική ανάπτυξη στην Ελλάδα».

Παράλληλα ο Γερμανός Πρέσβης υπενθύμισε ότι η Γερμανία έχει τη μεγαλύτερη εμπορική παρουσία στην Ελλάδα, με 130 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, δίνοντας δουλειά σε 30.000 ανθρώπους, ενώ πρόσθεσε ότι «κατά την περίοδο της κρίσης, οι Γερμανικές επιχειρήσεις δεν εγκατέλειψαν την Ελλάδα και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί Γερμανοί επενδυτές που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα».

Ο κ. Σόοφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα έχει προνόμια και θετικά στοιχεία για επενδύσεις, έχει στρατηγική θέση μεταξύ δύο ηπείρων και υπάρχουν, όπως είπε, όλες οι προϋποθέσεις για ενέργεια, πολύ καλά Πανεπιστήμια και πολύ υψηλού επιπέδου εργατικό δυναμικό. «Ολα αυτά», τόνισε, «είναι βασικές προϋποθέσεις για να έρθει σε βάθος χρόνου η ανάπτυξη και η απασχόληση» και στη συγκεκριμένη κατεύθυνση κινούνται οι προσπάθειες και δράσεις συνεργασίας που αναπτύσσονται.

Υπέρ του διαλόγου ο κ. Ιγνάτιος

Αναφερόμενος στη σημασία του συνεδρίου που πραγματοποιείται στο Βόλο, για την ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδος και Γερμανίας, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι στόχος είναι να συνεχιστεί ο διάλογος και η ανταλλαγή επισκέψεων με επαναλαμβανόμενες συναντήσεις, «που θα εμβαθύνουν τη σχέση μας τόσο με την Ακαδημία του Μονάχου, όσο και γενικότερα με το Γερμανικό λαό».

Παράλληλα ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες, πρέπει να διατηρηθούν οι γέφυρες του διαλόγου μεταξύ των δύο λαών, καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι «η ομογένεια της Γερμανίας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και υφίσταται και η ίδια, κάθε φορά, τις μεταλλάξεις, ανάλογα με τις σχέσεις μας». Ο Σεβασμιότατος τόνισε ότι «κάθε λόγος μας και κάθε πράξη μας στην Ελλάδα, έχει επιπτώσεις. Είναι δυνατό ένα ελληνικό μαγαζί να χάσει τους πελάτες του, γιατί ελέχθη κάτι αρνητικό από τη γερμανική κυβέρνηση κατά της Ελλάδας ή μπορεί να γεμίσει από κόσμο όταν οι σχέσεις είναι ομαλές. Γι’ αυτό και εμείς θέλουμε να συμβάλλουμε στο διάλογο και η Ακαδημία, εξάλλου, αυτό εξυπηρετεί σε όλες τις πτυχές της ζωής της».

Αναπτύσσοντας τις θέσεις του στο συνέδριο, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος τόνισε ότι «πιστεύουμε στη νηφαλιότητα και την αναγκαιότητα της συμφιλίωσης. Αισιοδοξούμε για τη θεραπεία των παρεξηγήσεων και των πληγών και ελπίζουμε σε ένα κοινό βηματισμό, στο πλαίσιο της Ενωμένης Ευρώπης, μιας Ευρώπης της ισοτιμίας, της αλληλεγγύης, της συναδέλφωσης».

Υπάρχουν δυσκολίες

Τέλος, ο διευθυντής της Καθολικής Ακαδημίας της Βαυαρίας, Φλόριαν Σούλλερ, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν δυσκολίες στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, αλλά, όπως υπογράμμισε, υπάρχουν προθέσεις και από τις δύο πλευρές να βελτιωθεί η κατάσταση που υπάρχει και «γι’ αυτό το λόγο βρισκόμαστε στο Βόλο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου