ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Θέλει και μπορεί περισσότερα

θέλει-και-μπορεί-περισσότερα-574881

Μόνο ικανοποίηση μπορεί να επικρατεί στο στρατόπεδο της Νίκης Βόλου μετά την επικράτηση με 2-1 επί του Ρήγα Φεραίου την περασμένη Κυριακή και, μάλιστα, με ανατροπή στο σκορ.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η Νίκη Βόλου κατάφερε, μέσα σε τέσσερις μέρες, να πάρει το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει και να κυνηγά τον αντίπαλο της. Όπως και στη Νεοκαισάρεια την περασμένη Τετάρτη απέναντι στον Αχιλλέα, έτσι και την Κυριακή η Νίκη Βόλου κόντρα στο Ρήγα Φεραίο έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά με τα τέρματα του Νικλητσιώτη έφερε το παιχνίδι στα ίσια και στη συνέχεια πήρε αυτό που ήθελε.

Με έξι σερί βαθμούς στο σακούλι της η Νίκη μπορεί να παραμένει στην 5η θέση, αλλά κατάφερε να μειώσει την απόσταση από την κορυφή και από το -10, βρίσκεται πλέον στο -8, δείχνοντας πως μπορεί αλλά και ότι θέλει να παλέψει και να μείνει ζωντανή μέχρι το φινάλε, διεκδικώντας κάτι καλύτερο.

Όσον αφορά το παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής, οι κυανόλευκοι βρέθηκαν πίσω και πάλι στο σκορ, με τον Τζοβάρα στο 37’ να τιμωρεί την αμυντική ολιγωρία των γηπεδούχων, οι οποίοι όμως έδειξαν τα ψυχικά τους αποθέματα και τέσσερα λεπτά αργότερα ισοφάρισαν με τον Νικλητσιώτη. Οι παίκτες του Στέφανου Ξηροφώτου μπήκαν αποφασισμένοι στην επανάληψη και πέτυχαν την ανατροπή με τον Παπαδήμα στο 51’ και, παρά το γεγονός ότι κινδύνεψαν σε δύο περιπτώσεις, ο Νίκος Τζήμας τούς κράτησε όρθιους με τις αποκρούσεις στις προσπάθειες των Σέττου και Γκίκα.

Οι κυανόλευκοι παρατάχθηκαν με μία αλλαγή στο βασικό τους σχήμα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, με τον Τζήμα να βρίσκεται και πάλι κάτω από τα δοκάρια, και στην άμυνα σταθερή την παρουσία των Παπαδήμα-Παρασκευαΐδη-Ναουμίδη-Δημολιού. Στη μεσαία γραμμή ο Βέργος με τον Μέτσε ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Βασίλιεβιτς να κινείται μπροστά τους και στις πλευρές, πέρα από τον Νικλητσιώτη, ως βασικός χρησιμοποιήθηκε ο Σκοπελίτης, με τον Κορέτα να κινείται στην κορυφή της επίθεσης. Ως αλλαγή πέρασαν ο Κόλα, βοηθώντας ουσιαστικά την ομάδα και πάλι, ο Πετράκος ο οποίος επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του, αλλά και ο Αλεξανδρής, που χρησιμοποιήθηκε σε νέο ρόλο: αυτόν του δεξιού εξτρέμ.

Όσον αφορά τη συνέχεια, η Νίκη Βόλου θα βρεθεί την ερχόμενη Κυριακή στην έδρα του Θεσπρωτού Ηγουμενίτσας, ο οποίος την περασμένη Κυριακή πέτυχε την έκπληξη της αγωνιστικής και έφυγε με το διπλό από την έδρα του Διαγόρα (0-2), ο οποίος ηττήθηκε για πρώτη φορά στην έδρα του.

Χθες Δευτέρα, παίκτες και τεχνική ηγεσία δεν είχαν υποχρεώσεις, απολαμβάνοντας το ρεπό τους.

Κορέτα: «Με την πλάτη

στον τοίχο, αλλά…»

Ο επιθετικός Γιάννης Κορέτα μίλησε για την αναμέτρηση της Νίκης Βόλου με τον Ρήγα Φεραίο, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση στον παλαίμαχο τερματοφύλακα και πρώην προπονητή τερματοφυλάκων της Νίκης, Κώστα Γρηγοριάδη, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο ανάρρωσης έπειτα από την περιπέτεια με την υγεία του, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Κατ’ αρχάς, εκ μέρους όλων των ποδοσφαιριστών να ευχηθούμε περαστικά στον κύριο Γρηγοριάδη. Ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψει γρήγορα κοντά μας, διότι είναι κομμάτι της ιστορίας της Νίκης Βόλου. Θέλω να σταθώ κυρίως στα δύο δύσκολα παιχνίδια που είχαμε αυτή την εβδομάδα, την Τετάρτη στη Νεοκαισάρεια και απέναντι στο Ρήγα, στα οποία βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς δεχτήκαμε ένα γκολ, αλλά τα ανατρέψαμε. Θεωρώ ότι το γκολ της ισοφάρισης ήταν αυτό που μας έδωσε την ώθηση για να πετύχουμε τη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας, καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, και μας βοήθησε να φτάσουμε στους τρεις βαθμούς. Πλέον θα στραφούμε στο επόμενο παιχνίδι το οποίο θα είναι δύσκολο, απέναντι στο Θεσπρωτό».

Σπαθής: «Να διορθώσουμε τα λάθη»

Για το παιχνίδι του Π. Μαγουλάς, τοποθετήθηκε και ο αρχηγός της ομάδας του Ρήγα Φεραίου, Χρήστος Σπαθής, ο οποίος σχολίασε πως η ομάδα του επηρεάστηκε αρνητικά από τη γρήγορη ισοφάριση, ενώ αναφέρθηκε και στις μεταγραφικές κινήσεις, που θα μπορούσαν να έχουν βοηθήσει το σύνολο του Λάκη Μπακάλη. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο αριστεροπόδαρος μπακ:

«Γνωρίζαμε ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι, λόγω του κάκιστου αγωνιστικού χώρου, που δεν ευνοεί καμία από τις δύο ομάδες, θα οδηγούνταν κυρίως σε μονομαχίες και στη δύναμη. Η Νίκη μπήκε στο παιχνίδι καλύτερα απ’ ότι εμείς και μας πίεσε.

Στη συνέχεια εμείς ισορροπήσαμε, δημιουργήσαμε δύο αξιόλογες ευκαιρίες και καταφέραμε να πετύχουμε ένα όμορφο γκολ. Δυστυχώς, για άλλη μία φορά δεχόμαστε ένα, δε θα πω απίθανο, γκολ, αλλά πέρασε από πολλά πόδια η μπάλα και θεωρώ ότι έδωσε ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα στην ομάδα της Νίκης. Κατάφερε να ισοφαρίσει αμέσως και ήταν ένα γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο εμείς είχαμε την ίδια προσήλωση στο στόχο. Προσπαθούσαμε να κερδίσουμε χώρο στο γήπεδο, να εκμεταλλευτούμε τις αντεπιθέσεις. Δυστυχώς δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ από μία στημένη φάση, κάτι το οποίο λειτούργησε αρνητικά στην ψυχολογία των περισσότερων παικτών.

Παρόλα αυτά, σε μία δύσκολη έδρα, καταφέραμε να δημιουργήσουμε δύο αρκετά καλές ευκαιρίες, δεν μπορέσαμε να ισοφαρίσουμε, και στο τέλος για ακόμη μία φορά φεύγουμε, όπως και στο τελευταίο διάστημα, ηττημένοι».

Για το αρνητικό σερί και τις μεταγραφές που δεν έγιναν: «Δυστυχώς, έχουμε δημιουργήσει ένα αρνητικό σερί, κάτι το οποίο δεν είναι καλό για καμία ομάδα. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε, για που κάνουμε και βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, για να συνεχίσουμε πιο προσηλωμένοι στο στόχο. Δε διαθέτουμε και την πληρέστερη ομάδα, με μία δύο προσθήκες σε συγκεκριμένες θέσεις θα ήταν και διαφορετική η θέση στο βαθμολογικό πίνακα, και θα ήμασταν πολύ υψηλότερα.

Πληρώνουμε κάποια λάθη στην άμυνα, ενώ σκοράρουμε εύκολα. Εμείς θέλουμε ό,τι αρνητικό είχαμε σε αυτό το παιχνίδι να το διορθώσουμε ενόψει της συνέχειας και να γίνουμε καλύτεροι. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη Νίκη Βόλου και να της ευχηθώ καλή συνέχεια».

Συγχαρητήρια σε Πολυχρόνη

Συγχαρητήρια ανακοίνωση για τη διαιτησία του ρέφερι από την Πιερία, κ. Πολυχρόνη εξέδωσε η Νίκη Βόλου μετά το πέρας της αναμέτρησης με το Ρήγα Φεραίο, αναφέροντας: «Η διοίκηση ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 και, προσωπικά, ο πρόεδρός της, κ. Σάκης Τζήμας, συγχαίρει τον διαιτητή κ. Πολυχρόνη και τους συνεργάτες του για την άψογη διαιτησία τους. Η Νίκη Βόλου αγωνίζεται για ένα καθαρό ποδόσφαιρο, μακριά από κάθε είδους εξάρτηση, και τέτοιου είδους διαιτησίες προάγουν το αγαπημένο μας άθλημα του ποδοσφαίρου».

Στο Ξενία η πρωτοχρονιάτικη

βασιλόπιτα της Νίκης

Για την ερχόμενη Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, έχει προγραμματιστεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του ποδοσφαιρικού τμήματος της Νίκης Βόλου. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Ξενία, στις 6μ.μ. Στην ανακοίνωση των κυανόλευκων αναφέρεται: «Την Πέμπτη (9/2) στις 6 το απόγευμα, στο Domotel Ξενία, το ποδοσφαιρικό τμήμα της Νίκης Βόλου θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Διοίκηση, παίκτες, τεχνική ηγεσία, χορηγοί και οι φορείς της πόλης του Βόλου θα δώσουν το παρών τους στην λαμπρή εκδήλωση της ομάδας μας».

Γιορτή της Ακαδημίας

και των Νέων Αθλητών

Την ερχόμενη Παρασκευή 10/2 η ομάδα των Νέων Αθλητών αλλά και η Ακαδημία ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου, θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτας στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, αναφέροντας σε ανακοίνωση: «Η διοίκηση των Νέων αθλητών και των ακαδημιών ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924, σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας, την εκδήλωση της κοπής πίτας του τμήματος που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10.2.2017 στις 7μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας. Θα ακολουθήσει μπουφές και εκπλήξεις για τους παρευρισκόμενους».

Βασιλόπιτα για τα κορίτσια του μπάσκετ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το βράδυ στο Transistor Cafe & Snack Bar Ερμού 6 στο Βόλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου