ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Αναχωρεί για Κέρκυρα

αναχωρεί-για-κέρκυρα-693080

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Στην Κέρκυρα θα βρίσκεται από σήμερα η αποστολή της Νίκης Βόλου, όπου αύριο στις 4 μ.μ. οι κυανόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τον νεοφώτιστο Αστέρα Πετριτή για την 5η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε επί της ουσίας χθες με μία δυνατή προπόνηση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής, μιας και το γήπεδο που βρίσκεται στην τοποθεσία Κανόνι στην Κέρκυρα είναι με πλαστικό χλοοτάπητα στον οποίο οι Βολιώτες θα πρέπει να προετοιμαστούν.

Οι ποδοσφαιριστές θα πραγματοποιήσουν ένα τελευταίο χαλάρωμα σήμερα το πρωί με την 19άδα των εκλεκτών να αναχωρεί σήμερα στις 12.30 μ. για το νησί του Ιονίου, όπου και θα καταλύσει απόψε το βράδυ.

Εκτός από το ταξίδι …έμεινε τελικά ο Φράνκο Τορεζάνι, μιας και προτιμήθηκε ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής να προστατευθεί από τον τραυματισμό του και να μην κινδυνεύσει με υποτροπή. Επίσης εκτός αποστολής έμεινε και ο ανέτοιμος Γιάννης Βέργος, που αναμένεται να ντεμπουτάρει την επόμενη Κυριακή με τον Θεσπρωτό για την α’ φάση του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής.

Αντίθετα στην αποστολή συμπεριελήφθη ο Νίκος Παπαδήμας, έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του, ενώ από τιμωρία επιστρέφει ο Νίκος Παπαγεωργίου, εκτίοντας την ποινή της μιας αγωνιστικής από την κόκκινη του Βελεστίνου.

Αναλυτικά η αποστολή των 19 ποδοσφαιριστών: Τζήμας, Ράπτης, Δημολιός, Ναουμίδης, Παρασκευαΐδης, Αλεξανδρής, Παπαγεωργίου, Μέτσε, Κορέτα, Παπαδόπουλος, Νικλητσιώτης, Κόλα, Ζενούνης, Πετράκος, Ματθαίου, Παπαδήμας, Μαλακασιώτης, Βουρδάκης και Τσιανάκας.

Φωτιές Τζήμα για Ρήγα Φεραίο

Φωτιές άναψε χθες το πρωί ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου Θανάσης Τζήμας, αναφέροντας πως δάκτυλος της Νίκης Βόλου δεν ήθελε η ομάδα να κερδίσει στο Βελεστίνο.

Την ώρα που πολλοί φίλαθλοι των κυανόλευκων, όπως επίσης και γονείς ποδοσφαιριστών των Ακαδημιών, περιμένουν την ολοκλήρωση των έργων στο Π. Μαγουλάς, ο κ. Τζήμας

έστρεψε τα βέλη του, κατηγορώντας πρώην συνεργάτη του, ενώ κατήγγειλε πως καταχράστηκε χρήματα της ομάδας.

Αρχικά ο κ. Τζήμας αναφέρθηκε στις εκλογές της ΕΠΟ, λέγοντας: «Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια υπήρχε μεγάλη βρομιά στη Γ’ Εθνική. Ενόψει και των εκλογών στην ΕΠΟ πιστεύω ότι φέτος δε θα ισχύσει αυτό το πράγμα, θα ισχύσει η αξιοκρατία, δηλαδή θα επικρατήσουν οι καθαρές ομάδες. Είμαι χαρούμενος για τα γεγονότα και τις εξελίξεις, γιατί είχα πει ότι αναμένουμε πιο καθαρό ποδόσφαιρο αυτή τη χρονιά. Ανέμενα το παιχνίδι της Πύδνας Κίτρους με τον Ολυμπιακό, οπότε να φορτσάρουμε στη Νίκη Βόλου, για να πάρουμε το πρωτάθλημα» και συμπλήρωσε: «Μετά το ματς με την Ιστιαία θα κάνω μια δήλωση για τις εκλογές, θα γίνει μια συγκέντρωση με όλα τα κανάλια. Η θέση της Νίκης δεν είναι σ’ αυτή την κατηγορία. Είμαι αποφασισμένος και μαζί με τη βοήθεια του κόσμου και της Παναγίας θα το πετύχουμε και μαζί μ’ αυτά. Γνωρίζω πώς κάποιες ομάδες αισθάνονταν δυνατές και πώς επιβίωναν. Φέτος δε συμβαίνει αυτό, επομένως θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις».

Για τις μεταγραφές: «Από τη Δευτέρα ο κόσμος της Νίκης θα είναι πολύ χαρούμενος, γιατί θα δει πράγματα απίστευτα. Θα επενδυθούν πολλά χρήματα στους ποδοσφαιριστές. Είμαι αποφασισμένος να βγάλω την ομάδα. Να σταματήσουν οι μεμψιμοιρίες γιατί δύο τρία πράγματα έμειναν πίσω. Επειδή με ξέρετε πόσο σπαθένιος άνθρωπος είμαι, η Νίκη θα τα παίξει όλα για όλα. Δε διστάζω να κάνω μεταγραφές μεγάλου μεγέθους και να χειριστώ την ομάδα διαφορετικά.

Είναι κρίμα να επενδύεις χρήματα ως επιχειρηματίας, αλλά να μην μπορείς να βγεις, όχι γιατί δεν το αξίζεις, αλλά γιατί υπήρχαν αυτά που υπήρχαν και τα θυμάστε πέρσι. Ολα στη Νίκη είναι… στην τρίχα και πολύ παραπάνω.

Οι άλλοι έχουν γήπεδα που τα εκχωρεί ο δήμος και δίνουν 2-3.000 ευρώ, για να βολευτούν σε ένα γήπεδο, και εμείς φτάνουμε τα 180.000 ευρώ με τα έργα και μ’ αυτά που πληρώσαμε, γιατί δεν υπήρχε τίποτα στο γήπεδο.

Αυτά τα πράγματα ούτε κατά φαντασία του Νικιώτη θα μπορούσαν να συμβούν. Αυτό το νοικοκυριό ζηλεύουν όλοι. Μαζί με κάποιους άλλους έντιμους προέδρους, τους οποίους δε θέλουν στη Γ’ Εθνική, παλέψαμε και δικαιωνόμαστε. Θα υπάρξουν κι άλλες εξελίξεις τον Δεκέμβρη. Εμείς θα ενισχυθούμε μέχρι 31 Οκτωβρίου φοβερά και να ξέρετε ότι θα είμαστε η μοναδική ομάδα, που θα μπορέσει να κάνει την υπέρβαση τον Ιανουάριο.

Με την έλευση του Ξηροφώτου υπάρχουν 8-10 παίκτες, που θέλουν να επιστρέψουν και υπάρχουν οι τρεις παίκτες αυτοί, που εγώ είχα προτείνει, όπως τον φορ και τον τερματοφύλακα».

Για τα έργα στο Π. Μαγουλάς και το πρόβλημα με το νερό: «Είναι στον δρόμο, έρχονται τα μηχανήματα, για να τελειώσουμε τα έργα. Αύριο (σ.σ. σήμερα) το πρωί ξεκινούν, γιατί υπάρχει ένα διαδικαστικό θέμα με τον ΦΠΑ, αλλά λύθηκε κι αυτό.

Στο βοηθητικό θα σοβαντιστούν όλοι οι τοίχοι, θα μπουν κολόνες, καινούργιος φωτισμός.

Η ομάδα θα έχει δύο γήπεδα για προπόνηση. Εάν βρέχει θα κάνει σε γήπεδο με πλαστικό μέσα στην πόλη και στα Κανάλια. Εχουμε πληρώσει πατητήρα να είναι συνέχεια εδώ, ώστε σε δέκα ημέρες το γήπεδο να είναι έτοιμο για τον αγώνα με τον Θεσπρωτό στο Κύπελλο. Από κει και πέρα τα συνεργεία θα μείνουν κι άλλες ημέρες εδώ, είναι ένα κόστος 1500 ευρώ παραπάνω, για να αποκαταστήσουν ό,τι χρειαστεί, ώστε το γήπεδο να είναι άψογο.

Εχουμε πρόβλημα με το νερό, όχι τόσο μεγάλο, όσο έχουν οι πιο χαμηλές περιοχές. Κάναμε δειγματοληψία. Ενώ είναι υγιές το χόρτο, κιτρινίζει από το νερό. Εχουμε ξεκινήσει να πάρουμε ένα ψεκαστικό δικό μας, γιατί αν το ψεκάζεις ανά 15 ημέρες θα λυθεί το πρόβλημα. Εγινε σοβαρή δουλειά.

Αυτό όμως που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι το πρωτάθλημα, γιατί όλα αυτά είναι εξασφαλισμένα. Ας κάνουμε και δύο εβδομάδες ακόμα με ηρεμία, γιατί είναι πολλά τα λεφτά».

Για την ήττα στο Βελεστίνο: «Προσπάθησαν να κάνουν και δικοί μας άνθρωποι κακό στην ομάδα, να μην έχει εισοδήματα και να χάσει στον Ρήγα Φεραίο. Το πιστεύω αυτό, ήταν δάκτυλος από δικούς μας ανθρώπους η ήττα αυτή. Ετσι λοιπόν τους απομάκρυνα αυτούς τους ανθρώπους. Αυτούς τους τρεις πόντους θα μας τους δώσει η Παναγία διαφορετικά, δεν πειράζει. Ετσι κάνει με τη Νίκη Βόλου η Παναγία, δεν την αφήνει ποτέ. Οσο παρακολουθώ το βίντεο και βάζω στο μυαλό μου τι είχε γίνει στον Ρήγα Φεραίο, οι πόντοι σ’ αυτό το ματς απωλέσθηκαν -και το λέω δημόσια μετά λόγου γνώσεως και παίρνοντας την ευθύνη- με δάκτυλο ενός ανθρώπου, με σκοπό να γίνει φασαρία στο γήπεδο και μετά να μειωθούν τα εισοδήματα στον επόμενο αγώνα και να φτάσουν πάλι στη μιζέρια τη Νίκη. Οποιος κατάλαβε – κατάλαβε. Δεν το επέτρεψε η Παναγία και η εμπειρία μου. Η μόνη απώλεια ήταν μόνο οι τρεις βαθμοί. Στον πόλεμο παλιά οι ρουφιάνοι σκοτώνονταν».

Για το αν βρεθεί αύριο στην Κέρκυρα: «Θα είμαι κοντά στην ομάδα, αν δεν τύχει κάποιο απρόοπτο, δηλαδή να κάνω κάποια συνάντηση σε κάποιο άλλο γήπεδο για κάποιο άλλο θέμα. Νομίζω ότι αυτή είναι η δουλειά του προέδρου. Δεν είμαστε ερασιτεχνική ομάδα να πάμε να παίζουμε μόνο, θέλει κι άλλα πράγματα από πίσω».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου