ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκη… ψυχολογίας από τα 11 βήματα στο ντεμπούτο Ξηροφώτου για τη Νίκη

νίκη-ψυχολογίας-από-τα-11-βήματα-στο-ντ-697898

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Την πρώτη της νίκη και τρίτη συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής πέτυχε χθες η Νίκη Βόλου, επικρατώντας με 1-0, χάρις σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παπαδόπουλου στο 60’, του Θεσπρωτού στο Π. Μαγουλάς.

Οι κυανόλευκοι στο ντεμπούτο του Στέφανου Ξηροφώτου στον πάγκο τους, μπορεί να μην γοήτευσαν με την εμφάνιση τους, πήραν ωστόσο ένα πολύτιμο τρίποντο ψυχολογίας, μετά το στραπάτσο στο Βελεστίνο από το Ρήγα Φεραίο.

Πώς ξεκίνησε

Σε σχήμα 4-5-1 παρέταξε την ομάδα της Νίκης Βόλου ο Βολιώτης τεχνικός, αφού εκτός του Τζήμα που ήταν κάτω από τα δοκάρια στην άμυνα και από τα δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Αλεξανδρής, Παρασκευαΐδης, Ναουμίδης και Δημολιός. Στη μεσαία γραμμή οι Μέτσε και Πετράκος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Παπαδόπουλο να κινείται σε ρόλο δεξιού μέσου και ο Νικλητσιώτης αντίστοιχα από τα αριστερά, την ώρα που ο Τσιουρέλης ήταν ο συνδετικός κρίκος με τον μοναδικό προωθημένο Κορέτα.

Το α’ μέρος

Η Νίκη απείλησε ελάχιστα την εστία του Θεσπρωτού, με τους κυανόλευκους να μετρούν λιγοστές ευκαιρίες, ο οποίος έδειξε να ξέρει τι ζητά μέσα στο γήπεδο και να παίζει κυρίως στην κόντρα. Η πρώτη αξιόλογη φάση του παιχνιδιού καταγράφηκε στο 4’, όταν ο Παπαδόπουλος, βρισκόμενος στην αριστερή πλευρά θέλησε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα Παππά, πραγματοποιώντας μια σέντρα σουτ με την μπάλα να περνά δίπλα από την αριστερή δοκό.

Με τις δύο ομάδες να αναλώνονται στη συνέχεια σε παιχνίδι κέντρου και αρκετών λαθών, κυρίως από τους γηπεδούχους στην τελική προσπάθεια, ο Θεσπρωτός «ξεμύτισε» στο 29’ και λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά. Συγκεκριμένα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν, με τον Μηνά να πραγματοποιεί τη σέντρα από τα δεξιά για την καρδιά της αντίπαλης άμυνας, αλλά ο Τζήμας πρόλαβε και έπεσε στα πόδια του Νάκου, ο οποίος ήταν έτοιμος να κάνει την προβολή για το 0-1.

Από την άλλη, η Νίκη θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον Παπαδόπουλο να εκτελεί φάουλ από τα δεξιά και την μπάλα να κατευθύνεται στον Κορέτα, ο οποίος για λίγο δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και να τη στείλει στα δίχτυα.

Η Νίκη απείλησε και στο 39’ από ατομική προσπάθεια του Νικλητσιώτη, ο οποίος προσπάθησε να τα βάλει με όλους και με όλα, φεύγοντας στην αντεπίθεση, ωστόσο, το σουτ που πραγματοποίησε δεν δυσκόλεψε τον Παππά να μπλοκάρει με τους Τσιουρέλη και Κορέτα να πετάγονται προς την πορεία της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσαν να αλλοιώσουν την πορεία της.

Η τελευταία αξιόλογη φάση του α’ μέρους λίγο έλειψε να είναι και η σπουδαιότερη για την ομάδα της Νίκης, η οποία στο 44’ «έκρυψε» την μπάλα, με τον Παπαδόπουλο να αφήνει για τον Μέτσε, ο οποίος έπιασε από τα δεξιά το δυνατό σουτ, με τον Κορέτα να προσπαθεί να πεταχτεί στην πορεία της μπάλας αλλά δεν τα κατάφερε και αυτή κατέληξε άουτ και λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παππά.

Το β’ μέρος

Φουριόζοι μπήκαν οι γηπεδούχοι στην επανάληψη, με τον Μαλακασιώτη να περνά στον αγωνιστικό χώρο αντί του Τσιουρέλη, ενώ η Νίκη άλλαξε και το σχήμα της, με τον Νικλητσιώτη να περνά στην επίθεση ως παρτενέρ του Κορέτα.

Μάλιστα ο Νικλητσιώτης ήταν και ο εκφραστής της επίθεσης στο 50’, όταν βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή και έπιασε το σουτ, που μπλόκαρε ο Παππάς. Ενα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ, με τον Παπαδόπουλο να το εκτελεί και τον Ναουμίδη να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να κατευθύνεται στον Παρασκευαΐδη, ο οποίος έκανε την προβολή, αλλά απομάκρυναν οι αμυνόμενοι.

Στο 55’ ο Αλεξανδρής σέντραρε από τα δεξιά, με τον Μαλακασιώτη να αφήνει έξυπνα την μπάλα κάτω από τα πόδια για τον επερχόμενο Κορέτα, αλλά ο τελευταίος έπιασε αέρα βρισκόμενος μόνος του στην αντίπαλη περιοχή.

Τελικά η Νίκη κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν στο 59’ ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, με τον Παρασκευαΐδη να πιάνει την κεφαλιά και στη συνέχεια ο Κορέτα κέρδισε το πέναλτι από τον τερματοφύλακα Παππά, ο οποίος τον ανέτρεψε, βλέποντας και την κίτρινη κάρτα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Παπαδόπουλος, που «ξάπλωσε» τον Παππά στα δεξιά, στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι γωνία για το 1-0 στο 60’.

Στο 74’, ο Μηνάς τροφοδότησε τον Νάκο, ο οποίος απείλησε την εστία του Τζήμα με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, το οποίο πέρασε πάνω από την εστία της Νίκης Βόλου και ένα λεπτό αργότερα ο Κορέτα θα μπορούσε να έχει πετύχει το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Συγκεκριμένα ο Νικλητσιώτης έδωσε ύψος στην μπάλα για τον συμπαίκτη του, με τον 25χρονο επιθετικό των κυανόλευκων να κάνει το ψαλιδάκι, με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Παππά.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση, με τη Νίκη Βόλου να παίζει στην κόντρα και σε μία από αυτές ο νεοεισελθόντας Ζενούνης έπιασε το σουτ από τα δεξιά, με την μπάλα να περνά παράλληλα με την αντίπαλη εστία στο 82’.

Από κόντρα επίθεση της Νίκης Βόλου με τον Μαλακασιώτη, ο νεαρός μεσοεπιθετικός άδειασε το Γιάκο και ενώ θα μπορούσε να σπάσει την μπάλα για τον αφύλακτο Ζενούνη, προτίμησε να κάνει το σουτ που πέρασε άουτ, σε μία φάση που οι κυανόλευκοι θα μπορούσαν να έχουν «τελειώσει» την υπόθεση νίκη.

Μέχρι το φινάλε οι κυανόλευκοι έπαιξαν με τη φωτιά, αλλά στο φινάλε δικαιώθηκαν, κερδίζοντας και το χειροκρότημα των φιλάθλων τους.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ 1-0

Γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς»

Σκόρερ: (60’ πεν. Παπαδόπουλος)

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

Βοηθοί: Ιωαννίδης, Μπαλιάγκας

Σκόρερ: 60’ πεν. Παπαδόπουλος

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Ξηροφώτος) Τζήμας, Αλεξανδρής, Δημολιός, Ναουμίδης, Παρασκευαΐδης, Πετράκος, Μέτσε, Τσιουρέλης (46’ Μαλακασιώτης), Παπαδόπουλος (71’ Κόλα), Νικλητσιώτης (81’ Ζενούνης), Κορέτα.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: (Σέμος) Παππάς, Ηλίας, Ντινιωτάκης, Χατζόγλου, Πάνος, Βιτώρος, Τζιάλας (56’ Σούκιας), Αναστασιάδης (81’ Γιάκος), Νάκος, Μηνάς (84’ Μπλέτσας), Ντόκος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου