ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Διατηρούν την παράδοση

διατηρούν-την-παράδοση-173120

Σε κλίμα εορταστικό φωταγωγήθηκαν τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα που κοσμούν το Βελεστίνο, το Ριζόμυλο, το Κεραμίδι, τα Κανάλια, τη Χλόη, τον Αγιο Γεώργιο Φερρών αλλά και το Στεφανοβίκειο.

Στην εορταστική εκδήλωση του Ριζομύλου συμμετείχαν οι τέσσερις τοπικοί σύλλογοι, διοργανώνοντας σε συνεργασία με το δήμο Ρήγα Φεραίου μια ξεχωριστή βραδιά που διανθίστηκε από ανάλογες εκπλήξεις. Οι γυναίκες της περιοχής παρασκεύασαν τα εδέσματα και τα παραδοσιακά γλυκίσματα που προσφέρθηκαν στους παριστάμενους, ενώ τα παιδιά του χωριού έψαλαν τα κάλαντα.

Στο Βελεστίνο, αντίστοιχα, συμμετείχε η Φιλαρμονική του δήμου Βόλου στην εκδήλωση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Τα παιδιά από τα ΚΔΑΠ παρουσίασαν σκετς, ενώ στον πεζόδρομο του Βελεστίνου διοργανώθηκε διαγωνισμός καλύτερου γλυκού, στον οποίο συμμετείχαν δεκατέσσερις γυναίκες και αναδείχθηκε νικήτρια η Μάρθα Δρόσου, που έλαβε ως δώρο ένα μίξερ, προσφορά του καταστήματος «Σαμαράς».

Ο Αγιος Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά, κορίτσια συμμετείχαν στην εορταστική εκδήλωση με ζωγραφική προσώπου για τα παιδιά, με το χιονάνθρωπο να προσελκύει τα βλέμματα των παρισταμένων.
«Παρά τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν, προσπαθούμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο, στους συνδημότες μας» όπως ανέφερε ο Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης, αντιδήμαρχος Παιδείας πολιτισμού, κοινωνικών και διοικητικών υπηρεσιών του δήμου Ρήγα Φεραίου.

Στο μεταξύ, ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, όπως προαναφέρθηκε, διαδοχικά στο Κεραμίδι, τα Κανάλια, τη Χλόη, τον Αγιο Γεώργιο Φερρών και το Στεφανοβίκειο, με τη συμμετοχή των κατοίκων και των τοπικών συλλόγων που ένωσαν τις δυνάμεις τους, προσβλέποντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου