ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

ΚΕΠ Υγείας στο δήμο Ρήγα Φεραίου

κεπ-υγείας-στο-δήμο-ρήγα-φεραίου-183533

Ξεκινούν από τη δημοτική αρχή οι διαδικασίες για δημιουργία υποδομών στις τρεις δημοτικές ενότητες

Ενέργειες για τη σύσταση ΚΕΠ Υγείας ξεκινούν από τη δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου, με βασικό άξονα την πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του δήμου Ρήγα Φεραίου. Το θέμα τέθηκε προς συζήτηση στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ρήγα Φεραίου με εισηγητή τον πρόεδρο του Δ.Σ. Ιωάννη Σκρίμπα. Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Σώμα, δεδομένου ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι αντιλήφθηκαν τη σημασία της εν λόγω δράσης για τους κατοίκους του δήμου.

Πρόσφατα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Σκρίμπας είχε, σημειωτέον, συνάντηση στην Αθήνα με το διευθυντή του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας Σωτήρη Παπασπυρόπουλο με τον οποίο είχε την ευκαιρία να μιλήσει και να ενημερωθεί σχετικά με τη σύσταση του ΚΕΠ Υγείας στην περιοχή. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) αποτελούν 181 δήμοι της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του δήμου Ρήγα Φεραίου.

«Πραγματικά αναπτύχτηκε ένας γόνιμος διάλογος για τη δημιουργία του ΚΕΠ Υγείας στο δήμο Ρήγα Φεραίου. Θεωρώ ότι ο στόχος μας σύντομα θα αποκτήσει σάρκα και οστά. Ηδη σε πολλούς δήμους της χώρας τα ΚΕΠ Υγείας έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους. Σύντομα και στην περιοχή μας οι κάτοικοι θα επωφελούνται από την λειτουργία της εν λόγω δομής», σημείωσε ο κ. Σκρίμπας.

Οπως επισημαίνει παράλληλα ο κ. Σκρίμπας, η παρέμβαση των ΚΕΠ Υγείας στοχεύει στην ενδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης με υπηρεσίες συντονισμού παρεμβάσεων πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου (ΠΦΥ), που λειτουργούν σε δίκτυο. Σύμφωνα με τα αναμενόμενα αποτελέσματα, θα δημιουργηθεί δίκτυο δημοτικών Κέντρων Πρόληψης Υγείας «ΚΕΠ Υγείας», που θα συντονίζει: την οργάνωση των προληπτικών εξετάσεων στους δημότες, αποτελεσματικές υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, την ανάπτυξη δραστηριοτήτων αγωγής και προαγωγής της υγείας και την ενημέρωση και προσανατολισμός των πολιτών σχετικά με τις διαθέσιμες υπηρεσίες Υγείας.

Τα ΚΕΠ Υγείας έχουν ως στόχο να καλύψουν ένα μεγάλο κενό που παρατηρείται σήμερα στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, στην παροχή προληπτικής ιατρικής και διασύνδεση με τις υπηρεσίες ΠΦΥ που παρέχονται από τα νοσηλευτικά ιδρύματα του ΕΣΥ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου