ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Περιβολιωτών Μαγνησίας

εθελοντική-αιμοδοσία-από-το-σύλλογο-π-202965

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας, απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους ευαίσθητους και ευαισθητοποιημένους πολίτες της κωμόπολης του Βελεστίνου, να λάβουν μέρος στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, 18:00 – 20:00, στον Κεντρικό Πεζόδρομο του Βελεστίνου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος, επισημαίνεται ότι χάρη στην εθελοντική συμβολή του κόσμου, στις προηγούμενες δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας, ο Σύλλογος μπόρεσε να ανταποκριθεί σε όλους τους συμπολίτες μας που ζήτησαν αίμα.

«Το αίμα δεν παρασκευάζεται σε εργαστήρια. Προσφέρεται μόνο από υγιή άνθρωπο σε πάσχοντα συνάνθρωπο. Και να θυμάστε ότι ο αιμοδότης παίρνει αίμα κατά προτεραιότητα και η αιμοδοσία είναι εντελώς ακίνδυνη και διαρκεί 5 – 10 λεπτά της ώρας» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Οι οδηγίες που δίνονται στους αιμοδότες είναι «ο αιμοδότης να έχει φάει ελαφρά το βράδυ και να έχει πάρει ελαφρύ πρωινό. Να μην έχει καταναλώσει αλκοολούχα ποτά

Να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 6 ώρες το προηγούμενο βράδυ και να αναφέρει στο γιατρό της αιμοδοσίας τα φάρμακα που παίρνει».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου