ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Καμπάνια για την προστασία της Κάρλας

καμπάνια-για-την-προστασία-της-κάρλας-511428

Κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου παρατηρούνται φαινόμενα ρύπανσης

Καμπάνια για την προστασία του οικοσυστήματος που έχει αναπτυχθεί στη λίμνη Κάρλα, το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο των τελευταίων ετών στα Βαλκάνια, ξεκινά ο Φορέας Διαχείρισης της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας, Μαυροβουνίου, Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου.

Στόχος να σταματήσει από κατοίκους της προστατευόμενης περιοχής η ρίψη σκουπιδιών, μπαζών και υπολειμμάτων συσκευασιών φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων στην Τάφρο 2Τ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φορέα, κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου παρατηρούνται φαινόμενα ρίψης σκουπιδιών, μπαζών και υπολειμμάτων συσκευασιών φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων στην Τάφρο 2Τ, η οποία είναι η κύρια τάφρος μεταφοράς νερού από τον Πηνειό στην Κάρλα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη ρύπανση της λίμνης Κάρλας, επιβαρύνοντας τη διαβίωση της πανίδας και της ιχθυοπανίδας.

Ο Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου, στο πλαίσιο της δράσης, έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης του τοπικού πληθυσμού, αναρτώντας αφίσα σε σημεία ενδιαφέροντος (δημοτικά κτήρια, Κ.Ε.Π., καφενεία, Κ.Α.Π.Η., καταστήματα γεωργικών φαρμάκων κ.α.) και μοιράζοντας φυλλάδια στους κατοίκους.

Μάλιστα, το προσωπικό του Φορέα σε συνεργασία με το Δήμο Κιλελέρ, θα οργανώσουν και δράση καθαρισμού της Τάφρου 2Τ εντός των επόμενων ημερών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου