ΑΛΜΥΡΟΣ

Εξωραϊσμός πρασίνου στον Αλμυρό

εξωραϊσμός-πρασίνου-στον-αλμυρό-646691

Συνεργεία εργάζονται ασταμάτητα και σε Πτελεό, Σούρπη

Στο κλάδεμα όλων των δέντρων του Αλμυρού και των Τοπικών Κοινοτήτων Σούρπης και Πτελεού προχωρεί η Διεύθυνση Πρασίνου του δήμου Αλμυρού.

Τρία συνεργεία του δήμου συνεχίζουν την κοπή κλαδιών και χόρτων από την προηγούμενη εβδομάδα, με στόχο την ενδυνάμωση των φυτών αλλά και τον καλλωπισμό του πρασίνου.

Ηδη, στη Σούρπη το συνεργείο καθάρισε τα φυτά στον κεντρικό δρόμο, ενώ χθες οι εργάτες Πρασίνου κλάδεψαν τα δέντρα στο νεκροταφείο Πτελεού.

Επιπλέον, συνεργείο της Υπηρεσίας Πρασίνου έκοψε τα κλαδιά των φυτών στην είσοδο του Κέντρου Υγείας, ασβέστωσε τους κορμούς τους καθώς και το πεζοδρόμιο.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Κωνσταντίνος Βαλαμούτης είπε ότι η εκστρατεία καθαρισμού θα συνεχιστεί στα πάρκα. Ευτυχώς, τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν στην ευρύτερη περιοχή, δεν προκάλεσαν ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο.

«Ο χιονιάς δεν έκαψε τα δέντρα» είπε ο ίδιος. Τα περισσότερα δέντρα στον καλλικρατικό δήμο είναι μουριές.

«Τρία συνεργεία της Διεύθυνσης συνεχίζουν τις εργασίες ώστε το κλάδεμα να προχωρεί προοδευτικά και στον Αλμυρό και στη Σούρπη και τον Πτελεό παράλληλα.

Οταν ολοκληρωθεί η κοπή των κλαδιών στους κεντρικούς δρόμους θα συνεχίσουμε με παρεμβάσεις ευπρεπισμού του πρασίνου στα πάρκα όλου του καλλικρατικού δήμου. Στόχος μας είναι να αναβαθμιστεί το πράσινο του δήμου» είπε ο ίδιος.

Το κλάδεμα θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα. Ο κ. Βαλαμούτης είπε ότι εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες τα συνεργεία θα προχωρήσουν στην περιποίηση του πρασίνου στους οργανωμένους χώρους του δήμου.

Εκστρατεία καθαριότητας έγινε και στο Δάσος Κουρί την περασμένη εβδομάδα. Η Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Αλμυρού κλάδεψε τα δέντρα κατά μήκος της εισόδου του δάσους. Επιπλέον, κούρεψε το γκαζόν και έβαψε τα πεζοδρόμια και τους κορμούς δέντρων.

Μάλιστα, τα ξύλα που κόπηκαν δόθηκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινούπολης για να διανεμηθούν σε όσους τα έχουν ανάγκη για θέρμανση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου