ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανακοινώνονται οι πίνακες ωφελούμενων για την «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»

ανακοινώνονται-οι-πίνακες-ωφελούμεν-153309

Αναρτώνται σήμερα οι πίνακες με τα οριστικά αποτελέσματα για τις μητέρες που εγκρίθηκαν για να εγγραφούν τα παιδιά τους στη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» τη νέα εκπαιδευτική χρονιά.

Πρόκειται για τη δράση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης με φορέα υλοποίησης την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Αλμυρού.

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ στη διεύθυνση www.eetaa.gr. Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τα ΚΔΑΠ Αλμυρού και Πτελεού και από τον Παιδικό Σταθμό Πτελεού, τα οποία συμμετέχουν ως δομές στο εν λόγω πρόγραμμα, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, με δυνατότητα απορρόφησης 50 παιδιών.

Προηγήθηκε η αξιολόγηση των αιτήσεων βάσει των κριτηρίων που έθεσε η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Αυτοδιοίκησης.

Να σημειωθεί ότι η δράση προβλέπει υγιεινή, καθημερινή φροντίδα και ασφαλή παραμονή, προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε ηλικίας φιλοξενούμενων. Φύλαξη με δραστηριότητες για την απασχόληση, τη διαπαιδαγώγηση, το παιχνίδι και την ψυχαγωγία.

Ειδικότερα, ανάλογα με την ηλικία, περιλαμβάνονται ομαδικά παιχνίδια στην τάξη και στην αυλή, δραστηριότητες γνώσεων και πληροφόρησης, δραστηριότητες απασχόλησης με ανάλογο υλικό, παιδαγωγικές δραστηριότητες, συζητήσεις, μουσικά ακούσματα, δραστηριότητες ζωγραφικής, κολλητικής, πλαστελίνης, κουκλοθέατρο, θεατρικό παιχνίδι, αφήγηση παραμυθιού, τραγούδι και εν γένει παιχνίδια για την εξέλιξη της αντιληπτικής ικανότητας του παιδιού.

Επιπλέον η δράση μεριμνά για την ομαλή ψυχοσυναισθηματική και υγιεινή ανάπτυξη των παιδιών και την παροχή συμβουλευτικής ενημέρωσης και υποστήριξης στις οικογένειές τους. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τυχόν άλλες ειδικές υπηρεσίες (π.χ. κολύμβηση, μπαλέτο, παρακολούθηση ξενόγλωσσων μαθημάτων, επισκέψεις σε μουσεία, παρακολούθηση θεατρικών ή άλλων παραστάσεων, εκδηλώσεων κ.ά.), που παρέχονται από τις Δομές, είναι προαιρετικές και δεν αφορούν στη βασική απασχόληση και διαπαιδαγώγηση και ως εκ τούτου, εφόσον τις επιλέξουν οι ωφελούμενοι, θα επιβαρύνουν οικονομικά τους ίδιους.

Νέα πρόσκληση το Σεπτέμβριο

Τα παιδιά που δεν θα απορροφηθούν από το πρόγραμμα και τα οποία εκτιμάται ότι είναι περίπου 20, έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στις δράσεις δημιουργικής απασχόλησης των ΚΔΑΠ μετά την πρόσκληση που θα απευθύνει η δημοτική αρχή Αλμυρού το Σεπτέμβριο, με τη διαφορά ότι οι οικογένειές τους πρέπει να πληρώνουν σε μηνιαία βάση ένα συμβολικό ποσό.

Πέρυσι η μηνιαία συνδρομή ήταν 5 ευρώ. Το ύψος της φετινής θα καθοριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης σε συνεδρίασή του.

Υπενθυμίζεται ότι τα ΚΔΑΠ έκλεισαν τον Ιούλιο, μετά την ολοκλήρωση των καλοκαιρινών δράσεών τους.

Το διάστημα που θα ακολουθήσει μέχρι να ξεκινήσουν τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης προβλέπεται να γίνει συντήρηση των υποδομών που φιλοξενούν τα παιδιά.

Ο ελαιοχρωματισμός των κτηρίων καθώς και εργασίες συντήρησης θα ξεκινήσουν με το άνοιγμα των σχολείων, ώστε στο διάστημα που μεσολαβεί να μη προκληθούν φθορές και το περιβάλλον που θα υποδεχτεί τα παιδιά τη νέα σχολική χρονιά να είναι ευχάριστο, όπως αρμόζει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου