ΑΛΜΥΡΟΣ

Πόλεμο με τους εργολάβους άνοιξε ο νέος Δήμαρχος Αλμυρού

πόλεμο-με-τους-εργολάβους-άνοιξε-ο-νέο-170755

Δεν θα πληρώσει έργα χωρίς κοστολόγηση από τις Υπηρεσίες του Δήμου

Σε ανοιχτή σύγκρουση με εργολάβους που διεκδικούν χρήματα από το Δήμο για έργα που εκτελέστηκαν πριν από τέσσερα με πέντε χρόνια και για τα οποία δεν υπήρξε επίβλεψη και κοστολόγηση του Υπηρεσιών προχωρά ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης.

Με χτεσινή επιστολή του ο κ. Εσερίδης κάνει γνωστό ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο προς υπεράσπιση των δημοτικών συμφερόντων και προσφυγή στο Σ.Δ.Ο.Ε. για έλεγχο της νομιμότητας των τιμολογίων για τα επίμαχα έργα μετά την ανάληψη καθηκόντων της την 1η Σεπτεμβρίου.

Με αφορμή αξιώσεις εργολάβων για την πληρωμή έργων που ξεκινούν από 10.000 ευρώ και φτάνουν στις 200.000 ευρώ, με ακόμη και απειλές κατά υπαλλήλων του Δήμου που συμμετείχαν σε Επιτροπές, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος ξεκαθαρίζει ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα καλύψει έργα και δαπάνες που έγιναν για τις προμήθειες του Δήμου.

Έργα όπως διευκρινίζει που πραγματοποιήθηκαν με την επίβλεψη και κοστολόγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών ή της Οικονομικής Υπηρεσίας. «Αλλά σε καμιά απολύτως περίπτωση κάποιων κυρίων που τα προηγούμενα χρόνια υιοθέτησαν ληστρικές συμπεριφορές στο Δήμο Αλμυρού ή παλαιότερα σε άλλους Δήμους, τα «αιτήματά» τους θα ικανοποιηθούν!» προσθέτει ο νέος Δήμαρχος.

Επιπλέον ο κ. Εσερίδης ενημερώνει κάποιους εργολάβους ότι το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στον πρώην Δήμο Σούρπης δίνει το δικαίωμα στη νέα Δημοτική Αρχή της διεκδίκησης των χρημάτων από έργα τα οποία έχουν διπλοπληρωθεί ή ποτέ δεν εκτελέστηκαν.

Η επιστολή

Αναλυτικά στην επιστολή του αναφέρονται τα εξής: «Καταρχάς θα πρέπει να δηλώσω ότι αναγκάζομαι να δημοσιεύσω αυτή την επιστολή, ορμώμενος από το γεγονός ότι ορισμένοι εργολάβοι χρειάζεται να κατανοήσουν το πνεύμα της νέας Δημοτικής Αρχής και ότι θα πρέπει να πάψουν να σκέφτονται και να ενεργούν όπως στο παρελθόν.

Το τελευταίο, λοιπόν, χρονικό διάστημα μεγάλος αριθμός εργολάβων περιφέρεται στο Δημαρχιακό κτήριο, ζητώντας να πληρωθούν για έργα, τα οποία εκτελέστηκαν πριν 4 με 5 χρόνια. Τα ποσά που διεκδικούν, καθαρά και μόνο ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας τους, χωρίς αυτή τη στιγμή να είναι σε θέση ν’ αποδείξουν ότι τα έργα αυτά κοστολογήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία με το τάδε ποσό, το συμφωνητικό έγινε με την τάδε ημερομηνία και ότι το τιμολόγιο κόπηκε την τάδε του μηνός. Χωρίς, λοιπόν, τα ανωτέρω στοιχεία, οι εν λόγω εργολάβοι διεκδικούν ποσά, με το ελάχιστο να ξεκινά στα 10.000 ευρώ και το ανώτερο να ανέρχεται στα 200.000 ευρώ. Αν αυτή τη στιγμή οι κύριοι αυτοί θεωρούν πως η νέα Δημοτική Αρχή είναι σε θέση να καλύψει την παράλογη επιθυμία τους, κατά το κοινώς λεγόμενο, είναι πάρα πολύ γελασμένοι!

Ως νέα Δημοτική Αρχή θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο μέσο προς υπεράσπιση των δημοτικών συμφερόντων, καθώς και θα προσφύγουμε στο Σ.Δ.Ο.Ε. για τον έλεγχο της νομιμότητας των τιμολογίων τους.

Οι ενέργειες και αξιώσεις συγκεκριμένων εργολάβων με προσβάλουν τόσο προσωπικά ως νέο Δήμαρχο, όσο και τους κ.κ. Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, καθώς φθάνουν στο ανήκουστο σημείο να μας διαβάλλουν ενώπιον των δημοτών μας.

Στο σημείο αυτό τονίζουμε και υπογραμμίζουμε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα καλύψει έργα και δαπάνες που έγιναν για τις προμήθειες του Δήμου, με την επίβλεψη και κοστολόγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών ή της Οικονομικής Υπηρεσίας. Αλλά σε καμιά απολύτως περίπτωση κάποιοι κύριοι που τα προηγούμενα χρόνια υιοθέτησαν ληστρικές συμπεριφορές στο Δήμο Αλμυρού ή παλαιότερα σε άλλους Δήμους, τα «αιτήματά» τους δεν θα ικανοποιηθούν! Μάλιστα, η αναίδεια και θρασύτητά τους έφθασε στο απόγειό της, με το ν’ απειλούν υπαλλήλους του Δήμου που συμμετέχουν σε επιτροπές παραλαβής. Καλό είναι να γνωρίζουν ότι αρμοδιότητα προς τους υπαλλήλους του Δήμου έχει ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και οι διευθυντές των τμημάτων και ουδείς άλλος».

Το θέμα του πρώην Δήμου Σούρπης

Για το θέμα με το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στον πρώην Δήμο Σούρπης ο κ. Εσερίδης τονίζει τα εξής: «Επίσης, θέλω να ενημερώσω και κάποιους εργολάβους ότι το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στον πρώην Δήμο Σούρπης, δίνει το δικαίωμα στη νέα Δημοτική Αρχή της διεκδίκησης των χρημάτων από έργα τα οποία έχουν διπλοπληρωθεί ή ποτέ δεν εκτελέστηκαν. Όλα αυτά αποτελούν τις άμεσες ενέργειες της νέας Δημοτικής Αρχής μετά την ανάληψη των καθηκόντων της την 1η Σεπτεμβρίου για να σταματήσουν όλοι αυτοί οι απερίσκεπτοι να θεωρούν ότι ο Δήμος Αλμυρού είναι δικό τους τσιφλίκι και ότι μπορούν να πραγματοποιούν όλες τις οικονομικές τους ορέξεις.

Κοντολογίς, θυμίζω στους επίδοξους εργολάβους ότι η μη έκδοση τιμολογίου μετά την εκτέλεση και παράδοση του έργου αποτελεί φορολογική παράβαση. Η τακτική που ακολουθήθηκε και ο Δήμος πλήρωσε το ποσό των 500.000 ευρώ περίπου, τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα. Ο καθένας που θα συνεργαστεί μαζί μας, στο τέλος των εργασιών του θα πληρώνεται για τις εργασίες που έχει εκτελέσει και φυσικά όταν αυτές θα έχουν κοστολογηθεί (και ελεγχθεί για την αρτιότητά τους). Για να γίνει, τελικά, ένα νοικοκύρεμα στα οικονομικά και στις υπηρεσίες του Δήμου, προς όφελος των δημοτών μας» καταλήγει στην επιστολή του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου