ΑΛΜΥΡΟΣ

Aλμυρός ~ Η εκκαθάριση ρεύματος ήταν 6μηνη!

aλμυρός-η-εκκαθάριση-ρεύματος-ήταν-6μη-460778

Μία υπάλληλος για ολόκληρη την περιοχή του Αλμυρού ~ Συζητήσεις προκάλεσαν τα μπιλιετάκια της ΔΕΗ

Αμηχανία και αναστάτωση προκάλεσε η αποστολή εκκαθαριστικού λογαριασμού εξαμήνου αντί τετραμήνου -που συνήθιζε να αποστέλλει- που ταχυδρόμησε η ΔΕΗ στο δήμο Αλμυρού προ ημερών.

Εναντι λογαριασμοί διμήνων στους έναντι λογαριασμούς, τα ποσά της εκκαθάρισης μαζεύτηκαν, συγκεντρώνοντας εν μέσω κρίσης διόλου ευκαταφρόνητα ποσά.

Τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν τώρα οι καταναλωτές είναι της τάξεως των 300 ευρώ και άνω, με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία, καθώς εν μέσω κρίσης δεν είναι εύκολο να καλυφθούν τέτοιοι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί.

Από τον Οκτώβριο του 2013, η ΔΕΗ δεν προχωρούσε σε εκκαθάριση με αποτέλεσμα τα μπιλιετάκια της πριν λίγες μέρες να προκαλέσουν ταραχή. Ποσά που αντιστοιχούν σε μισές συντάξεις σε συνθήκες οικονομικής κρίσης δεν βρίσκονται εύκολα, ενώ αναμένεται και η έκδοση του έναντι λογαριασμού της ΔΕΗ για το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου!

Κάτοικος Πτελεού ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι «υπήρξε ταραχή. Η ταχυδρόμηση του εκκαθαριστικού λογαριασμού προκάλεσε συζητήσεις ότι αυξήθηκε η χρέωση του ρεύματος.

Αλλοι απέδωσαν τους λογαριασμούς στην αυξημένη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών ή στα σώματα θέρμανσης και είπαν ότι θα τα κόψουν».

Αποδείχτηκε όμως ότι επρόκειτο για λογαριασμό εξαμήνου γι’ αυτό και φαινόταν φουσκωμένος. Καταναλωτές απευθύνθηκαν στη ΔΕΗ Αλμυρού για να ζητήσουν πληροφορίες.

Πως είναι δυνατόν η ΔΕΗ να άφησε την είσπραξη των λογαριασμών να μείνει τόσο πίσω και τώρα να καλούνται οι καταναλωτές να πληρώσουν τα μαλλιά της κεφαλής τους;

Ωστόσο στο παράρτημα η υπάλληλος εξυπηρέτησης πολιτών απουσίαζε. Ο καταναλωτής της ΔΕΗ στο Πτελεό απευθύνθηκε στη ΔΕΗ Βόλου για να βρει πληροφορίες.

Προς έκπληξή του όμως του ζητήθηκε να περιμένει να επιστρέψει η υπάλληλος του παραρτήματος στον Αλμυρό στην εργασία της καθώς απουσίαζε λόγω αναρρωτικής και δεν υπάρχει αντικαταστάτρια!

Αν και το παράρτημα της ΔΕΗ Αλμυρού εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες κατοίκους δεν υπάρχει δεύτερη υπάλληλος, με αποτέλεσμα όταν παρουσιάζεται ανάγκη -όπως στην προκείμενη περίπτωση- να μη γίνεται εξυπηρέτηση.

Είναι πάντως απορίας άξιο, γιατί η ΔΕΗ ενώ εξυπηρετεί 20.000 άτομα στον Αλμυρό απασχολεί μία και μόνο υπάλληλο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου