ΑΛΜΥΡΟΣ

Αισθητή η μείωση των αλιευμάτων

αισθητή-η-μείωση-των-αλιευμάτων-461836

Σε δεινή οικονομική θέση βρίσκονται οι αλιείς της Αμαλιάπολης. Εκτός από το γεγονός ότι το Κράτος ή η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν επιδοτεί τους αλιείς με κανένα πρόγραμμα, οι επαγγελματίες του κλάδου βλέπουν συνεχώς τα οικονομικά τους να δυσχεραίνουν, αφού υπάρχει αισθητή μείωση των αλιευμάτων.

Το φαινόμενο της μείωσης του αριθμού των αλιευμάτων στον Παγασητικό οι αλιείς της Αμαλιάπολης το βιώνουν καθημερινά. Σύμφωνα με το Σύλλογο Αλιευτικής Παραγωγής δήμου Αλμυρού, υπάρχουν ψαριές με δίχτυα μήκους τριών χιλιομέτρων που δίνουν μόλις δύο κιλά ψάρια.

Την ίδια στιγμή οι ζημιές στα δίχτυα από τα δελφίνια είναι μεγάλες, όμως το κράτος δεν αποζημιώνει τους ψαράδες. Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση ο Σύλλογος Αλιευτικής Παραγωγής καλεί τους ντόπιους καταναλωτές να προτιμούν τα ψάρια Αμαλιάπολης.

Στο μεταξύ, μεγάλο πρόβλημα για τους επαγγελματίες της Αμαλιάπολης εξακολουθεί να είναι η έλλειψη θέσεων τόσο στο λιμάνι της Αμαλιάπολης όσο και στη σκάλα Λουτρακίου. Στο λιμάνι υπάρχουν μόλις δύο θέσεις κενές, με αποτέλεσμα τα σκάφη αναψυχής που φθάνουν να μην μπορούν να δέσουν αμέσως.

Επιπλέον η «σκάλα Λουτρακίου», που χρησιμοποιείται περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες, δίνει τη δυνατότητα σε οκτώ καΐκια να δέσουν εκεί, όταν οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες.

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων αντιπροσωπεύει όλους τους ψαράδες του δήμου Αλμυρού καθώς μετά τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης οι κατά τόπους Σύλλογοι Επαγγελματιών Αλιέων συνενώθηκαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου