ΤΟΠΙΚΑ

Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στην Αργαλαστή

αντικατάσταση-δικτύων-ύδρευσης-στην-37472

Εργο προϋπολογισμού 403.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος»

Το πρώτο βήμα για την εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού πόσιμου νερού γίνεται στην Αργαλαστή με το έργο αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 403.000 ευρώ που χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος».

Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση των σωλήνων ύδρευσης με παράλληλη αποκατάσταση των δρόμων στους οποίους θα γίνουν επεμβάσεις. Από τον Δήμο προκηρύχθηκε ανοιχτός διαγωνισμός. Οι προσφορές θα αποσφραγιστούν στις 19 Ιουνίου και το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας θα επικυρωθεί σε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο ανάδοχος έχει χρονικό περιθώριο 9 μηνών για να ολοκληρώσει και να παραδώσει το έργο.

Για το απαρχαιωμένο δίκτυο με τις εκτεταμένες βλάβες που χρήζουν άμεσης επιδιόρθωσης, συχνές διακοπές για αρκετές ώρες και ημέρες της υδροδότησης, ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός είχε παρέμβει με την ανάληψη των καθηκόντων του.

Με διπλό αίτημά του προς το Υπουργείο Εσωτερικών και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός ζητούσε χρηματοδότηση ύψους 1,85 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών στο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής που μεταξύ άλλων αφορούσε σε αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης από αμίαντο στους συνεκτικούς ιστούς των δικτύων των οικισμών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου