ΤΟΠΙΚΑ

Καταφύγιο αδεσπότων στην Αργαλαστή

καταφύγιο-αδεσπότων-στην-αργαλαστή-179656

Πρόταση χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» υποβάλλει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Στην κατασκευή καταφυγίου αδεσπότων προχωρεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου σε ιδιόκτητη έκταση στη θέση Στριβό της Αργαλαστής. Ο Δήμος θα υποβάλει πρόταση για τη χρηματοδότησή του μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» όπως αποφασίστηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι Δήμοι έχουν την αρμοδιότητα για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Η κατασκευή ενός χώρου κατάλληλου για την προσωρινή διαμονή των αδέσποτων και για την παροχή όλων των αναγκαίων κτηνιατρικών υπηρεσιών είναι βασική προϋπόθεση για τη διασφάλιση της σωστής αντιμετώπισης και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Νοτίου Πηλίου θα υποβάλει πρόταση στον «Φιλόδημο ΙΙ» και συγκεκριμένα στην πράξη «Κατασκευή και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς» συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την πρόταση το έργο θα περιλαμβάνει την κατασκευή κτιριακών υποδομών και συγκεκριμένα, την κατασκευή του καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς χωρητικότητας 32 ζώων του θα δημιουργηθεί σε ιδιόκτητο αγροτεμάχιο εμβαδού 19.611,79 τ.μ. στη θέση Στριβό της Αργαλαστής, το οποίο βρίσκεται εκτός οικιστικού περιβάλλοντος, σε σημείο απομακρυσμένο από σπίτια ή άλλους χώρους, προς αποφυγή πιθανής όχλησης. Θα περιλαμβάνει δύο κτιριακές μονάδες, τους χώρους διαμονής των αδέσποτων και το κτίριο διοίκησης. Εξωτερικά του χώρου διαμονής θα υπάρχει χώρος καθημερινής άσκησης – προαύλισης, κατάλληλα διαμορφωμένος ώστε να χρειάζεται την μικρότερη δυνατόν συντήρηση. Ο χώρος διαμονής του καταφυγίου θα αποτελείται από δύο μονάδες συνολικού εμβαδού 350,00τ.μ., 16 θέσεων η κάθε μια, με στεγασμένο διάδρομο στο ενδιάμεσο. Το κτίριο διοίκησης, εμβαδού 60,00 τ.μ., θα στεγάζει το προσωπικό που θα είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία και συντήρηση του χώρου και θα υπάρχει και ειδικός χώρος για τη μελλοντική του διαμόρφωση σε δημοτικό κτηνιατρείο. Τέλος, για όλες τις εγκαταστάσεις θα κατασκευαστεί περίφραξη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου