ΤΟΠΙΚΑ

Στον Ανακριτή για το άγριο φονικό ο 17χρονος, αναζητείται ο 30χρονος

στον-ανακριτή-για-το-άγριο-φονικό-ο-17χρ-536980

Συνέχιζε μέχρι χθες το βράδυ να διαφεύγει της σύλληψης ο 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος από το τιμόνι του αυτοκινήτου, παρέσυρε στο θάνατο τον 29χρονο Αναστάσιο Μπουμπουλά, από τη Νέα Ιωνία, μετά από καβγά σε μπαρ της συνοικίας των Παλαιών, ξημέρωμα της Πρωτομαγιάς.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου συνεχίζουν τις εξονυχιστικές έρευνες για τον εντοπισμό του, καθώς πρόκειται για τον έναν από τους δύο κατηγορούμενος της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε βάρος του 29χρονου πατέρα τριών παιδιών.

Ο δεύτερος των κατηγορουμένων και συγκεκριμένα ο 17χρονος αθίγγανος, κουνιάδος του 30χρονου υπηκόου Αλβανίας, εντοπίστηκε και συνελήφθη το Σάββατο. Χθες οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του σε βαθμό κακουργήματος, παραπέμφθηκε για την απολογία του στον Ανακριτή. Ο 17χρονος, ο οποίος ήταν συνεπιβάτης του αυτοκινήτου – φονιά ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί σήμερα.

Η ανθρωποκτονία, στην οδό Λαμπράκη, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε μετά από «παραγγελία» του 17χρονου στον 30χρονο αλλοδαπό, να κινηθεί με ταχύτητα εναντίον του 29χρονου και να τον χτυπήσει. Η ταχύτητα ήταν τόσο μεγάλη, που όταν το αυτοκίνητο παρέσυρε το νεαρό οικογενειάρχη, το σώμα του τινάχτηκε στον αέρα και χτύπησε με δύναμη στο έδαφος. Οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις επέφεραν ακαριαία το θάνατο.

Το άγριο φονικό ήταν η κατάληξη μιας ταραχώδους βραδιάς σε μπαρ της συνοικίας των Παλαιών. Ο 17χρονος αθίγγανος βρίσκονταν σε μία παρέα. Σε άλλη παρέα ο 29χρονος, μαζί με τη μικρότερη αδερφή του και άλλα δύο άτομα.

Ο 17χρονος φέρεται, σύμφωνα με μάρτυρες του σκηνικού να διαπληκτίστηκε με τον 29χρονο για προσωπικές διαφορές. Ακολούθησε ένταση και όταν ο 17χρονος αποχώρησε από το μπαρ, η κατάσταση έδειχνε να εκτονώνεται.

Ο ανήλικος, ωστόσο, δεν έδωσε τέλος. Ειδοποίησε γνωστούς του, δίνοντας το σήμα να καταφθάσουν για φασαρία. Στο σημείο έσπευσαν, σύμφωνα με περιγραφές, περίπου 15 άτομα, κρατώντας καδρόνια.
Περίμεναν μπροστά από το μπαρ την έξοδο του 29χρονου και της παρέας του. Ακολούθησε σύρραξη. Τον ξυλοδαρμό επιχείρησαν να σταματήσουν θαμώνες που έγιναν μάρτυρες του σκληρού καβγά.

Οταν ο 29χρονος, όμως, κατέβηκε στο δρόμο, το ΙΧ αυτοκίνητο του 30χρονου υπηκόου Αλβανίας, παραμόνευε με άγριες διαθέσεις.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου