ΤΟΠΙΚΑ

Ειρηνικό συλλαλητήριο και εκδηλώσεις ~ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ

ειρηνικό-συλλαλητήριο-και-εκδηλώσει-103287

Τη μνήμη του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής τίμησαν χθες εκατοντάδες Βολιώτες συλλαλητήριο που διοργάνωσαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες συλλογικότητες και στη συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ Μαγνησίας στην Παραλία του Βόλου.

Το ειρηνικό συλλαλητήριο επιχείρησαν να «αμαυρώσουν» περίπου 50 νεαροί με κουκούλες που ξεκομμένοι από την πορεία στην συμβολή των οδών Δημητριάδος με Τοπάλη, έσπασαν δύο κάμερες και τη βιτρίνα δύο ενεχυροδανειστηρίων. Λίγο νωρίτερα είχαν πετάξει καπνογόνα και κροτίδες στην οδό Δημητριάδος με Σπυρίδη, δεν υπήρξε ωστόσο άλλη συνέχεια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξε πολυπληθής αστυνομική δύναμη στους δρόμους της πόλης ωστόσο η παρουσία των οργάνων της τάξης ήταν διακριτική και εξ αποστάσεως από τους διαδηλωτές.

Στην πορεία συμμετείχαν πολίτες και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ, τα μέλη της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας, άλλες αριστερές συλλογικότητες και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων. Το παρών επίσης έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μαργαρίτης Πατσιαντάς, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι των Δρόμων Συνεργασίας κ.α.

Στο συλλαλητήριο κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και του ναζισμού. Η πορεία διήλθε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στην Πλατεία Πανεπιστημίου όπου ακολούθησε μουσική συναυλία.

Στην Παραλία το ΠΑΜΕ

Στο Ηρώο στην Παραλία του Βόλου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα από τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ Μαγνησίας.

Ομιλία πραγματοποίησε ο Αποστόλης Ριζόπουλος που μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «Δεν μπορεί να βαφτίζεται ο καθένας «αντιφασίστας» για να ξεπλύνει τις αμαρτίες του στο εργατικό κίνημα, το ότι είναι απεργοσπάστης, το ότι στηρίζει και ψηφίζει τις πιο βάρβαρες εξελίξεις στο σωματείο του, στην Ομοσπονδία του και αλλού. Και η λεγόμενη αντιφασιστική κίνηση στο Βόλο, που έχει φτιάξει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάνει όλα τα παραπάνω» όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Συνέχισε δε λέγοντας «Καλούμε σε αγώνα. Να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή. Καμία ανοχή στους δολοφόνους, ναζιστές, εγκληματίες. Έξω από τα αιματοβαμμένα χώματα της πόλης μας. Εξω από όλες τις γειτονιές, τους χώρους δουλειάς και νεολαίας τα τσιράκια των εργοδοτών, οι απόγονοι των SS, των ταγματασφαλιτών.

Μπορεί το φασιστικό εγκληματικό μόρφωμα να τσακιστεί, αν συνειδητοποιηθεί από κάθε εργάτη κι εργάτρια που υποφέρει ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με τις αγωνίες, τα προβλήματα του λαού. Είναι δύναμη που έχει προετοιμαστεί και εκπαιδευτεί για να βιαιοπραγεί, για να τρομοκρατεί, για να εγκληματεί. Είναι οργάνωση ρατσιστική, μαφιόζικη. Τη δημιούργησε το κεφάλαιο, τη χρηματοδοτεί και τη χρησιμοποιεί το κεφάλαιο».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου