ΤΟΠΙΚΑ

Το γενικότερο κλίμα της εποχής

το-γενικότερο-κλίμα-της-εποχής-851206

Η σύγκρουση του Νομάρχη με τον Εισαγγελέα, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το τελευταίο τριήμερο, δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο. Πρόκειται για δύο θεσμικά πρόσωπα που εκπροσωπούν δύο διαφορετικές πτυχές της Δημοκρατίας μας. Από τη μία η δικαστική εξουσία, ανεξάρτητη, αυτόνομη, ανεπηρέαστη και αδέκαστη, όπως οφείλει να είναι σε μια δημοκρατία, και από την άλλη ο θεσμός του Νομάρχη, αιρετού των πολιτών και εκπροσώπου του νόμου.
Η παράπλευρη εμπλοκή του υφυπουργού και στη συνέχεια και του ίδιου του υπουργού Εσωτερικών, μετά μάλιστα από κοινοβουλευτική παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Βουλής και παράλληλα βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, δημιουργούν ένα πολυσύνθετο και εκρηκτικό πολιτικό κλίμα στη Μαγνησία.
Αν και τα γεγονότα είναι διαφορετικής τάξεως μεγέθους, δεν δικαιούμαστε να πούμε ότι το κλίμα στη Μαγνησία απέχει πολύ από το κλίμα του παρόντος στην Αθήνα. Δείτε τι γίνεται με τη δικαστική διερεύνηση του θέματος Ζαχόπουλου, με την σύγκρουση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέρους των δικαστικών λειτουργών, με τα υπονοούμενα της Ντόρας, που μία τα απλώνει και μία τα μαζεύει, με την ανθρωποφαγία, κυρίως στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της πρωτεύουσας, σε συνδυασμό με τις φήμες περί Γιάννας και τις πληροφορίες περί Βενιζέλου και με την γενικότερη ζαλάδα που επικρατεί στο υφιστάμενο πολιτικό σκηνικό.
Είναι οι οδύνες ενός τοκετού ή δυστυχώς πρόκειται για μία ακόμη επανάληψη της νεοελληνικής υπερβολής; Προτιμότερο να είναι το πρώτο, όσο κι αν είναι οδυνηρό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου