ΤΟΠΙΚΑ

Να ‘ρθεις να ησυχάσεις!

να-ρθεις-να-ησυχάσεις-851206

Φίλε Vasta Foukara, καλημέρα.
Δεν πρόλαβα να σου απαντήσω στο πρώτο σου γράμμα, πήρα δεύτερο! Έτσι, λοιπόν, θα απαντήσω και στα δυο.
Χαίρομαι για την απόφασή σου να εγκατασταθείς μόνιμα εδώ! Εδώ δεν είναι Arloubaland, εδώ θα ησυχάσεις, θα ζήσεις άνετα, χωρίς σκοτούρες. Με το καλό να ‘ρθεις, θα σ’ αρέσει!
Σχετικά με το Χρηματιστήριό σας, δεν ξέρω τίποτα. Να σκεφτείς, εγώ δεν ξέρω αν έχουμε τέτοιο πράμα εδώ! Εσύ είχες «οικονομίες», τις έπαιξες, τις έχασες! Εμείς, εδώ, δεν έχουμε «οικονομίες»! Δεν μας χρειάζονται, αφού ευημερούμε! Για να καταλάβεις, πηγαίνεις σε μια τράπεζα.
– Καλημέρα σας
– Καλημέρα, πόσα θέλετε; Σας φτάνουν τόσα;
– Ναι προς το παρόν!
Υπογράφεις κάτι χαρτιά και μέσα σε 10΄ φεύγεις με το βιβλιάριο κατάθεσης! Δεν ‘ρωτούν πολλά πράγματα, ούτε φαίνεται να τους απασχολεί αν θα πληρώσεις! Στηρίζονται στο ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΥΗΜΕΡΕΙ, ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ! Σωστά σκέφτονται, έτσι είναι!
Προχθές ο υπουργός της Οικονομίας πήγε στη σύναξη των βουλευτών στη Βουλή και κατέθεσε, ένα χοντρό βιβλίο! Τον προϋπολογισμό του Κράτους, λέει, για την άλλη χρονιά! Τον είδα στην τηλεόραση του καφενείου της γειτονιάς! Ο υπουργός είπε πόσο καλή είναι η οικονομική κατάσταση της χώρας, όχι σαν τη δική μου! Το πρόσωπό του άστραφτε! Είχε μια σιγουριά, καμάρωνε, έλεγε! Είπε ότι συμφωνεί μαζί του και ένας Μπαρόζος, δεν τον ξέρω! Όμως για να το βεβαιώνει ο υπουργός, έτσι θα είναι!
Εδώ, ρε φίλε Vasta Foukara, συμφωνεί και ο κουμπάρος μου ο Μήτσος που έβαλε το Δημοτικό, τι να ‘πει ο Μπαρόζος; Για να πω την αλήθεια, εγώ δεν κατάλαβα τι είπε, αλλά μου άρεσαν! Στο καφενείο είπαν ότι ο προϋπολογισμός είναι λιτός, όχι λιτότητας! Εγώ ήθελα να είναι «δεμένος», όπως λέμε έδεσα την γαϊδάρα μου, όχι … λυτός! Πάντως αισθάνθηκα ένα ρίγος, να με διαπερνάει!
Για να καταλάβω πόσο ευημερούμε, μέλι – γάλα σου λέω, πρόσεξε! Πριν από ένα μήνα περίσσευαν στο δημόσιο κορβανά πολλά λεφτά! Σκέφτηκαν, τι να τα κάνουν; Οι πολίτες ευημερούν, σου λέει! Έργα δεν γίνονται, Νοσοκομεία, σχολεία, δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια έχουμε!
Αιτήματα δεν υπάρχουν, οικονομικές υποχρεώσεις δεν έχουμε! Τι να τα κάνουμε, μωρέ, τα λεφτά που περισσεύουν; Τελικά βρήκαν μια τάξη πολιτών, οι μόνοι μη προνομιούχοι στην χώρα, τους βουλευτές! Του έδωσαν απλόχερα! Εκείνο τους ευχαρίστησαν και – αν θυμάμαι καλά – μερικοί είπαν ότι δεν ήταν ανάγκη! Τέλος πάντων …
Σχετικά με τους πολιτικούς σας, όπως μου γράφεις, που τσακώνονται, τι να ‘πω! Εμείς εδώ, λόγω ευημερίας μας, δεν δίνουμε σημασία στους πολιτικούς και αυτοί δεν δίνουν σημασία σ’ εμάς!
Ασχολούνται με άλλα θέματα! Να, άκουσα στο καφενείο, ότι έκαναν εγκαίνια του ίδιου Νοσοκομείου 3 – 4 φορές!
Εδώ έχουμε απ’ όλα τα καλά! Δάσος, νερά, άφθονα! Τα δάση μας είναι τόσα πολλά που αν τύχει – σπάνια βέβαια- κάποια να καούν, δεν δίνουμε σημασία, ούτε προσπαθούμε να τα ξαναφτιάσουμε!
Τον λόγο έχουν, στις εκτάσεις που κάηκαν, οι οικοπεδοφάγοι, τάξη ανθρώπων περιοπής! Τα νερά είναι άφθονα! Ακούω ότι αλλού υποφέρουν από νερό, είναι, λέει, το πρόβλημα της εποχής μας! Τρίχες! Εμείς δεν καταλαβαίνουμε τίποτα! Το κράτος δεν έχει πρόβλημα! Δεν ασχολείται με τέτοια! Το διοχετεύσαμε στην θάλασσα και τελειώνει! Εμείς δεν κάνουμε οικονομία, σπατάλη κάνουμε! Έτσι γουστάρουμε στο κάτω – κάτω.
Μου γράφεις ότι θέλεις να χτίσεις σπίτι και να φροντίσω για άδεια κλπ. Επίσης μου γράφεις να σε πληροφορήσω για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την εγκατάστασή σου εδώ! Στο καφενείο μου είπαν για τον Γρηγόρη, τον γρήγορο! Πήγα, τον βρήκα, που είπε ότι αναλαμβάνει τα πάντα γρήγορα, σωστά και τίμια! Ρώτησα και αλλού! Νομίζω ότι ο Γρηγόρης ο γρήγορος ξέρει τον τρόπο και κανονίζει τα πάντα! Θα έθρεις εδώ, θα βρεις τις άδειες και τα χαρτιά έτοιμα, αλλά με τον όρο ότι θα έχεις προκαταβάλει το γρηγορόσημο! Σου στέλνω τον αριθμό τηλεφώνου του Γρηγόρη να συνεννοηθείς τι είναι το γρηγορόσημο και να στείλεις ό,τι σου ‘πει! Επίσης να του πεις που θέλεις να είναι το σπίτι, σε δάσος στον αιγιαλό, σε εθνικό πάρκο, σε δημόσια έκταση κλπ! Όλα τα καταφέρνει ο Γρηγόρης!
Χώρο στάθμευσης δεν χρειάζεσαι! Παρκάρεις όπου θέλεις, είναι ελεύθερα! Έχουμε και χώρους στάθμευσης με πληρωμή, εκεί όμως είναι για τους τουρίστες και τους βλάκες!
Πρόβλημα σκουπιδιών δεν θα έχεις! Τα πετάμε σε ρέματα, στην θάλασσα, στο πεζοδρόμιο έξω από τον κάδο, όπου βρούμε! Όλα μαζί χαρτιά, γυαλιά, αποφάγια, αλουμίνια, όλα! Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί, αλλά, τα βάζουν χωριστά! Όταν ταξιδεύουμε πετάμε πλαστικά μπουκάλια, ποτήρια, χαρτοπετσέτες από το παράθυρο του αυτοκινήτου και δεν μυρίζει μέσα στο αυτοκίνητο! Αμέ, μάγκα μου!
Α, ξέχασα! Μου γράφεις ότι έχετε πρόβλημα, σαν Arloubaland, με γειτονικό κρατίδιο! Κάτι άκουσα στο καφενείο (ότι έχουμε ή είχαμε δεν ξέρω) και εμείς κάτι παρόμοιο! Αυτό το ανάλαβαν κάποιοι, δεν θυμάμαι πως μου τους είπαν, οι οποίοι προτείνουν να λυθεί το πρόβλημα με γιουρούσι στο κρατίδιο! Είπαν, ότι άμα περιμένουμε, οι άλλοι θα κάνουν γιουρούσι σε 10-12 χρόνια και θα μας πάρουν τη μισή χώρα μας! Ο θεός να μας προστατεύσει από τέτοια πράγματα! Τι θα κάνετε εσείς, δεν ξέρω!
Να μην ξεχάσεις να τηλεφωνήσεις στον Γρηγόρη! Μου φάνηκε εξυπηρετικός! Δεν υπάρχει, μου είπε πρόβλημα, αφού οι αιτήσεις κλπ έχουν χαρτοσημανθεί με γρηγορόσημο!
Περιμένω νέα σου
Φιλικά
Αγαθάγγελος Χαϊβανάκης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου