ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Για καφέ
Ούτε την επίσκεψη στο Βόλο του Ειδικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας άφησαν ανεκμετάλλευτη φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Φοιτητές της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας εισήλθαν με φωνές διαμαρτυρίας στο χώρο της εκδήλωσης, χθες στη Χωροταξία, και προκάλεσαν ολιγόλεπτη διακοπή των εργασιών της, διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία επιχειρήσεων στα ακαδημαϊκά ιδρύματα. Πάντως, όταν ρωτήθηκαν λίγο πριν την εκδήλωση πώς και ήταν εκεί, απάντησαν ότι είχαν περάσει για καφέ…
Β.Σ.

Με δανεικά…
Δεν φτάνει που το ΥΠΕΧΩΔΕ συνεχίζει να έχει σημαία τη Σαχάρα για την ατμοσφαιρική ρύπανση στο Βόλο, δεν φτάνει που έχει παραλείψει σειρά αρμοδιοτήτων για την αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως ο Συνήγορος του Πολίτη επισημαίνει, περιμένει τι θα γίνει με τη μελέτη που έχει αναθέσει στο ΑΠΘ η Νομαρχία Μαγνησίας για να δει το είδος και την έκταση των μέτρων που πρέπει να ληφθούν. Δηλαδή εάν η Νομαρχία δεν προχωρούσε στην ανάθεση της μελέτης για τις πηγές ρύπανσης, τι θα είχε η πόλη να περιμένει από το αρμόδιο υπουργείο; Αφήστε που περιμένει πώς και πώς τη συγκεκριμένη μελέτη για να την καταθέσει στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, θέλοντας να δείξει ότι έκανε δουλειά για το περιβαλλοντικό πρόβλημα…
Β.Σ.

Ανάποδα…
Μπορείς να παίρνεις πρώτα τον αριθμό του αυτοκινήτου και μετά την άδεια κυκλοφορίας του; Και όμως είναι δυνατόν, λένε ορισμένοι…
Α.Τ

Ομοιότητες
Είναι μεγάλη προβοκάτσια εάν ρωτήσω τον Απ. Φοινικόπουλο ποιες ομοιότητες διακρίνει ανάμεσα στην Πειραματική Σκηνή της Νέας Ιωνίας και τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ;
Α.Τ

Πήγαν καλά…
Η Φρόσω Καραγιάννη, υπάλληλος της Νομαρχίας και ο Δημ. Αποστολάκος από το χώρο των Εφοριακών, τα πήγαν περίφημα, καθώς εξελέγησαν με πολύ καλή σειρά στις πρόσφατες εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου, τα αποτελέσματα του οποίου, τα πανελλαδικά, ανακοινώθηκαν προχθές το απόγευμα.
Α.Τ

Αλαλούμ
με το φόρο ακινήτων
«Αλαλούμ» προβλέπουν οι εφοριακοί ότι θα γίνει με την επιβολή του φόρου στα ακίνητα, καθώς, όπως επισημαίνουν, άλλα τετραγωνικά μέτρα αναγράφονται στα συμβόλαια και άλλα στο έντυπο Ε9 που έχουν καταθέσει στις Εφορίες. Πότε λένε ότι θα μπει μία τάξη σε όλα αυτά; Μόνον όταν γίνει το Κτηματολόγιο…
Α.Τ

Απόλυτη
ετοιμότητα
Με 12 υδροφόρες να καταβρέχουν τις κεντρικές οδικές αρτηρίες στο Βόλο όλη τη νύχτα χθες, ο Δήμος Βόλου οργάνωσε την άμυνά του στην επέλαση του στρατηγού χειμώνα. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Καπούλας όλη τη νύχτα έμεινε κοντά στα συνεργεία, γιατί κανείς δεν γνώριζε πώς θα εξελιχθεί η βραδιά μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου. Στις βόρειες συνοικίες και ιδιαίτερα στην Αγία Παρασκευή η χιονόπτωση ήταν πυκνή. Έτσι είναι, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, γιατί άμα κλείσουν οι δρόμοι απ΄ το χιόνι, ό,τι και να κάνεις μετά δεν καθαρίζουν με τίποτα. Χθες τα πράγματα ήταν εύκολα και αντιμετωπίσιμα. Σήμερα όμως κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει. Πάντως η ετοιμότητα είναι δεδομένη.
Χ.Μ

Αναψε ο πόλεμος
Η αντιπαράθεση του Στέλιου Λημνιού με τους εργαζομένους της ΔΕΥΑΜΒ όχι μόνο δεν έχει τελειώσει, αλλά θα έχει πολλές και σκληρές συνέπειες. Η δημοσιοποίηση από την πλευρά του δημοτικού συμβούλου Ν. Ιωνίας απόρρητων προσωπικών στοιχείων στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ, όπως είναι οι φορολογικές τους δηλώσεις και από την άλλη οι συνεχόμενες καταγγελίες του στα μέσα ενημέρωσης έχουν εξοργίσει τους εργαζομένους της επιχείρησης. Ο ίδιος ο κ. Λημνιός υποστηρίζει με κάθε ευκαιρία ότι δεν κάνει τίποτ΄ άλλο απ΄ το να προστατεύει το συμφέρον των δημοτών, όπως οφείλει. Το παιχνίδι χόντρυνε και θα έχουμε πραγματικό πόλεμο.
Χ.Μ

Η συγχώνευση
στον Πτελεό
Ολοι οι τοπικοί φορείς μπορεί να συζητούν για την ανάγκη συνένωσης των δήμων και την προοπτική δημιουργίας 6 έως 9 δήμων στο νομό Μαγνησίας. Ήδη όμως άρχισαν και δημιουργούνται οι πρώτες εστίες αντίστασης στη συγκεκριμένη προοπτική. Στο δήμο Πτελεού ήδη δημιουργείται κίνηση πολιτών κατά της συνένωσης με τη Σούρπη και τον Αλμυρό. Το επιχείρημα είναι ένα και μοναδικό. «Η παραγωγική και κοινωνική φυσιογνωμία του δήμου Πτελεού διαφέρει από αυτή των άλλων δύο γειτονικών δήμων». Άρα ο δρόμος για τις συνενώσεις δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.
Χ.Μ

Αναβαθμίζεται
το στάδιο Αλμυρού
Η δημοτική αρχή Αλμυρού μπορεί να μην έχει ξεκινήσει μέχρι τώρα κάποιο πολύ μεγάλο έργο, προσανατολίζεται όμως σε μικρά και χρήσιμα έργα για την καθημερινότητα των πολιτών, καθώς και στην βελτίωση των υποδομών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το στάδιο του Αλμυρού, όπου το επόμενο διάστημα θα δαπανηθούν περίπου 500.000 ευρώ για την κατασκευή ταρτάν, βελτίωση των αποδυτηρίων και αγορά οργάνων γυμναστικής. Ήδη ο δήμαρχος Βαγγέλης Χατζηκυριάκος συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για το θέμα αυτό με την περιφερειάρχη κ. Φώτη Γκούπα. Μάλλον πήρε το πράσινο φως.
Χ.Μ

Αξιόπιστη
δημοσκόπηση
Επειδή το ’χουμε ξαναγράψει ότι από πλευράς δημοσκοπήσεων εμπιστευόμαστε αποκλειστικά και μόνο την εταιρία που χρησιμοποιεί ο ΣΚΑΪ και πιο συγκεκριμένα τις τάσεις της V-PRC, σας παραθέτουμε τα κυριότερα στοιχεία της χθεσινής τελευταίας δημοσκόπησης της ίδιας εταιρίας. Νέα Δημοκρατία 41%, ποσοστό εκλογών 2007 41,7%, δηλ. πτώση 0,7%. ΠΑΣΟΚ 38%, όσο ακριβώς και στις εκλογές. ΚΚΕ 8% με αύξηση σε σχέση με τις εκλογές κατά μισή ποσοστιαία μονάδα. ΣΥΡΙΖΑ 6% σε σχέση με το 5,1% αυξημένη η δύναμη κατά 0,9%. ΛΑΟΣ στα ίδια ποσοστά με τις εκλογές. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Χ.Μ

Καταγγέλλοντες
και καταγγελλόμενοι
Ερχονται σφοδρές καταγγελίες τις επόμενες μέρες σύμφωνα με πληροφορίες μας. Ποιοι θα είναι οι καταγγελλόμενοι; Εδώ είναι το αστείο. Αυτοί που τις τελευταίες μέρες φόρεσαν το μανδύα του καταγγέλλοντος και του… εισαγγελέα της αυτοδιοίκησης. Ε ρε γλέντια…
Ν.Τ

Πρεμιέρα
με προοπτική
Με πολύ καλές προοπτικές ξεκίνησε χθες το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου. Χθες, πρώτη μέρα του φεστιβάλ, με το Ζορμπά από την Όπερα της Σόφιας σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, τα εισιτήρια για το Δημοτικό Θέατρο Βόλου είχαν εξαντληθεί από την Παρασκευή. Το γεγονός προκάλεσε ικανοποίηση στους ανθρώπους του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Βόλου και την αίσθηση ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου μπαίνει σε νέα, ακόμα πιο ελπιδοφόρα πορεία.
Χ.Μ

Εχουν και αυτοί
τα δίκια τους
Αναμφίβολα οι ιδιοκτήτες οικογενειακών τάφων στο Παλιό Κοιμητήριο των Ταξιαρχών γίνονται δέκτες επικρίσεων και επιθετικών απόψεων που εκφράζονται δημοσίως για το ζήτημα από διάφορους φορείς. Για το θέμα ο καθένας έχει την άποψή του, αλλά όσοι με σκληρότητα εκφράζονται κατά της λειτουργίας των οικογενειακών τάφων στο παλιό κοιμητήριο, πριν εκφραστούν, καλόν θα είναι να έρχονται στη θέση των ιδιοκτητών οικογενειακών τάφων και να αναλογίζονται πώς θα αντιδρούσαν οι ίδιοι, αν ήταν ιδιοκτήτες τάφων όπου είχαν ταφεί όλοι οι πρόγονοί τους. Θα εκφραζόταν άραγε με τέτοια σκληρότητα και τέτοια απολυτότητα; Δεν επιχειρούμε να αλλάξουμε την άποψη κανενός, αλλά τα ευαίσθητα ζητήματα απαιτούν και ευαίσθητες προσεγγίσεις.
Χ.Μ

Νέος κύκλος
Ανοίγει αύριο στις 7 το απόγευμα ο κύκλος των ψυχοθεραπευτικών συναντήσεων με τον Δρ. Μάνο Ζαχαριουδάκη, PhD κλινικό ψυχολόγο – ψυχοθεραπευτή στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία καταγράφεται ως σημαντική σε μια εποχή όπου κυριαρχούν τα προβλήματα και οι προβληματισμοί σε όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού πεδίου. Η έναρξη του κύκλου με τα θέμα του πανικού, των εμμονών και του κλίματος φόβου στο οποίο εγκλωβίζονται αρκετοί, είναι ενδεικτικό της σημασίας που δίνεται σε καίρια ζητήματα της καθημερινότητας, προς όφελος των μελών του κοινωνικού συνόλου, ανεξαρτήτως ηλικίας.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Υστερόγραφο.
Ευτυχώς μια ώρα αργότερα, ο κ. Μαγγίνας πήγε σπίτι του αποδεικνύοντας πόσο ανόητες ήταν οι ηλώσεις εκπροσώπων στην ερώτηση αν συνεχίζει να απολαύει -και όχι «απολαμβάνει» κ. συνάδελφοι- της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

“Πρωθυπουργική
επικοινωνία…”
Δυο φορές ο πρωθυπουργός επικοινώνησε χθες στο Βόλο με τη Ντόρα Μπακογιάννη για το θέμα του Υπουργού Απασχόλησης Βασίλη Μαγγίνα.
Ο κ. Καραμανλής ήθελε πριν πάρει τις οριστικές του αποφάσεις να συζητήσει με την κορυφαία υπουργό της Κυβέρνησής του και φυσικά να ακούσει την άποψή της. Η ίδια ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει το θέμα, όμως δεν έκανε καμία δήλωση. Δεν ήθελε να χαλάσει ασφαλώς το πολύ ζεστό κλίμα της επίσκεψής της στο Βόλο.
Β.Κ

Συμπολίτες
Πάντως τόσο η Υπουργός Εξωτερικών, όσο και ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβελος, έδειξαν να χαίρονται πολύ αυτή την τιμή που τους έκανε η πόλη να τους αναγορεύσει σε επίτιμους δημότες. Μεγάλη βέβαια η συμβολή τους στους Μεσογειακούς και δίκαιη η τιμητική διάκριση που έλαβαν. Ο κ. Κούβελος μάλιστα στην ομιλία του τόνισε ότι εφεξής οι Βολιώτες είναι “συμπολίτες”.
Β.Κ

Από τους Κρήτες…
Αστραψε από χαρά η Ντόρα Μπακογιάννη, όταν στην είσοδο του δημοτικού θεάτρου την υποδέχτηκαν τρία παιδιά του συλλόγου Κρητών Βόλου και της πρόσφεραν μία ανθοδέσμη. Ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές της Κρήτης τους αναγνώρισε αμέσως, τους αγκάλιασε και δέχτηκε με μεγάλη χαρά την ανθοδέσμη που της πρόσφεραν για καλωσόρισμα.
Β.Κ

Οι φοιτητές
Πενήντα και πλέον φοιτητές του Παν. Θεσσαλίας περίμεναν έξω από την κεντρική πόρτα του δημαρχείου Βόλου χθες το πρωί. Όλοι νόμιζαν ότι πιθανότατα τα παιδιά να ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για την Παιδεία στην Υπουργό Εξωτερικών. Μόλις η Ντόρα κατέβηκε από τα αυτοκίνητο, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, η Υπουργός κοντοστάθηκε και τους χαιρέτησε και έπειτα συνοδευόμενη από το δήμαρχο κατευθύνθηκε στο γραφείο του, όπου εκεί είχαν την ευκαιρία να τα πούνε χαλαρά όλοι μαζί.
Β.Κ

Το καράβι
της ειρήνης
Είμαστε ευτυχείς που βασικός άξονας αυτού του εγχειρήματος είναι η «Αργώ». Ελπίζουμε αυτό το μυθικό πλοίο-σύμβολο να μεταφέρει το μήνυμα Ειρήνης, Φιλίας, Συνεργασίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού σε όλους τους λαούς τους Μεσογείου.
Τα δείγματα γραφής που αφήσατε κατά τις παρελθούσες θητείες σας ως Υπουργός Πολιτισμού καθώς και ως Δήμαρχος Αθηναίων, αλλά και η σημερινή θητεία σας ως Υπουργός Εξωτερικών, μας βεβαιώνουν για την υποστήριξή σας σ΄ αυτό το εγχείρημα, επισήμανε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αλέκος Βούλγαρης και η Ντόρα αυτομάτως έδωσε το στίγμα των προθέσεών της: “Θα κάνουμε την Αργώ ένα σύμβολο πολιτισμού και ειρήνης…” και φυσικά καταχειροκροτήθηκε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου