ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Διαγραμμίσεις στους δρόμους
Την ανάγκη να γίνουν εργασίες διαγράμμισης σε πολλούς κεντρικούς δρόμους του Βόλου επισημαίνουν πολλοί οδηγοί, σημειώνοντας ότι αυτό κρίνεται απολύτως αναγκαίο, ενόψει επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Α.Τ

Οι όροι δόμησης στο Πήλιο
Πληθαίνουν διαρκώς οι διαφημιστικές καταχωρήσεις με real estate σε περιοδικά των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης που διαφημίζουν συγκροτήματα κατοικιών, τα οποία έχουν κατασκευαστεί από τεχνικές εταιρίες της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας. Κατοικίες καλαίσθητες και πανάκριβες φυσικά, που παρουσιάζουν ένα επιπλέον μειονέκτημα. Ότι ενώ φαίνεται ότι είναι εναρμονισμένες με την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, εν τούτοις η εν πολλοίς ομοιόμορφη κατασκευή τους, μάλλον προσβάλλει παρά συνταιριάζει με το υπόλοιπο φυσικό περιβάλλον.
Το ερώτημα επομένως που επανατίθεται με επίταση προς τη ΝΑΜ, είναι αν θα υπάρξει επικαιροποίηση από την πλευρά της του αιτήματος των φορέων της περιοχής μας προς το ΥΠΕΧΩΔΕ για την προσαρμογή και την αναγκαία, όπου δει, τροποποίηση των όρων δόμησης στο Πήλιο.
Α.Τ

Δεν συμμετέχει η Μαγνησία
Αρχισαν χθες οι κινητοποιήσεις των φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η πρώτη πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου. Ευτυχώς προς το παρόν δεν έχουν ακολουθήσει τα σχολεία της Μαγνησίας με καταλήψεις. Αντιθέτως σ΄ άλλες περιοχές της Θεσσαλίας καταγράφονται ήδη οι πρώτες καταλήψεις σχολικών μονάδων για τη φετινή χρονιά. Το γεγονός ότι τα περισσότερα αιτήματα των καταληψιών μαθητών είναι τοπικού ενδιαφέροντος δεν βοηθάει στην εξάπλωση των καταλήψεων. Αν και η συνταγή είναι γνωστή και μόλις περάσουν και τα μέσα Νοεμβρίου, ένα μήνα πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, δεν είναι απίθανο να δούμε και φέτος ένα νέο κύμα καταλήψεων.
Χ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου