ΤΟΠΙΚΑ

«Πυρά» Π. Μαβίδη με πολλούς αποδέκτες

πυρά-π-μαβίδη-με-πολλούς-αποδέκτες-851206

Οι συνενώσεις για τη δημιουργία νέων ισχυρών δήμων αποτελεί μονόδρομο στον 21ο αιώνα, επανέλαβε χθες ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίδης, που ωστόσο έσπευσε να καυτηριάσει το γεγονός ότι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, σε επίπεδο ΤΕΔΚ, τόσο από την πλευρά της πλειοψηφίας, όσο και από την πλευρά της μειοψηφίας, δεν υπήρχε σαφής εισήγηση παρά μόνο προσωπικές απόψεις.

Ο κ. Μαβίδης χθες άφησε να εννοηθεί ότι δυσφόρησε από τις επισημάνσεις της δημοτικής αρχής Βόλου περί αξιοποίησης των οικονομικών κινήτρων από τις συνενώσεις, αν και όταν ρωτήθηκε επισήμανε ότι δεν “σχολιάζει δηλώσεις”, καλύπτεται όμως από τη διευκρινιστική δήλωση του κ. Αλ. Βούλγαρη.

“Πρώτα πρέπει να παρουσιαστούν τα κίνητρα, να ψηφιστούν και να δούμε τελικά τι θα λάβουν οι δήμοι, επισήμανε ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας. Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να ισχύει ότι τα κίνητρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αποπληρωμές δανείων. Δεν είναι δυνατόν αναπτυξιακοί πόροι να αξιοποιηθούν ως κάλυψη άλλων υποχρεώσεων και υπογράμμισε ότι όταν έρθει η ώρα και το θέμα τεθεί επί τάπητος από την ΚΕΔΚΕ και την Κυβέρνηση, τότε θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο, που όπως είπε είναι το πολιτικό όργανο που θα τοποθετηθεί σχετικά.

Τηρώντας εμμέσως πλην σαφώς αποστάσεις από τα όσα διαμείφθηκαν το προηγούμενο Σάββατο στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΤΕΔΚ, ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας επέκρινε όσους -όπως τόνισε- δηλώνουν υπέρμαχοι και επιθυμούν τις συνενώσεις, υπό την προϋπόθεση όμως πρωτεύουσα του νέου δήμου να είναι ο δήμος που διοικούν.«Να σταματήσουν όλοι να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και να παίζουν το κρυφτό, υπογράμμισε ο κ. Μαβίδης. Αν θέλουμε να πάμε μπροστά, ας αποφασίσουμε ότι για την ανάπτυξη του τόπου πρέπει να θυσιάζουμε κάτι ελάχιστο και οι ίδιοι. Δεν μπορεί να νοιάζονται όλοι για την καρέκλα. Ας σοβαρευτούμε, αλλιώς θα μας δέρνει η μιζέρια. Δυστυχώς έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας και ακούς σήμερα αριστερούς δημάρχους να μιλάνε με δεξιά αντίληψη. Το πρόβλημα της κοινωνίας δεν είναι ποιοι θα είναι δήμαρχοι, αλλά πώς θα προχωρήσουν οι πόλεις και οι Νομοί στο μέλλον.”
Αποδοκίμασε την πλειοψηφία του Δ.Σ της ΤΕΔΚ Μαγνησίας, διότι δεν κατέθεσε εισήγηση για τα βασικά θέματα του συνεδρίου, αλλά και τη μειοψηφία που δεν κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις. “Ήταν μια συνεδρίαση για τη συνεδρίαση και μου έκανε εντύπωση που η αντιπολίτευση δεν αντέδρασε και δέχτηκε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέλευση. Ήταν χύμα, επισήμανε χαρακτηριστικά
και αυτό είναι αρνητικό. Δεν είναι δυνατόν όταν πρέπει να καταθέσουμε προτάσεις στην ΚΕΔΚΕ για τα θέματα που αφορούν στις συνενώσεις, τα χωροταξικά ζητήματα και τα οικονομικά, να μην έχουμε προτάσεις και πρότεινε μετά το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ η ΤΕΔΚ να συζητήσει εκτενώς αυτά τα θέματα.

Τέλος ο κ. Μαβίδης ανακοίνωσε ότι η Νέα Ιωνία θα συμμετέχει στο δίκτυο που έχουν συστήσει οι δήμοι Τρικαίων, Καρδίτσας, Λαρισαίων, Βόλου, Λαμιέων, Κατερίνης και Γρεβενών, για την παροχή στους πολίτες ψηφιακών τεχνολογικών υποδομών. Μέσω των υποδομών αυτών θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να εξυπηρετούνται από τις δημόσιες υπηρεσίες ηλεκτρονικά, χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου