ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζεται η άνοδος του πετρελαίου

συνεχίζεται-η-άνοδος-του-πετρελαίου-851206

Το πετρέλαιο μετά από μία προσωρινή ανάπαυλα συνέχισε την ανοδική του πορεία προς τα 89 δολάρια το βαρέλι, καθώς Ιρανός αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχει ανάγκη αύξησης της παραγωγής, μία ημέρα αφού ο Νιγηριανός υπουργός είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ο ΟΠΕΚ θα συνεδριάσει σύντομα για το θέμα.
Το αμερικανικό αργό, παράδοσης Νοεμβρίου, σημειώνει άνοδο 43 σεντς στα 87,83 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα στις ασιατικές αγορές είχε υποχωρήσει έως τα 87,29 δολάρια.
Την Τετάρτη το πετρέλαιο σημείωσε τέταρτο ενδοσυνεδριακό υψηλό ρεκόρ αγγίζοντας τα 89 δολάρια το βαρέλι, αλλά έκλεισε 21 σεντς χαμηλότερα, καθώς οι traders προέβησαν σε αποκόμιση κερδών μετά το εξαήμερο ράλι που αύξησε τις τιμές κατά 11%.
Το πετρέλαιο τύπου Μπρεντ, παράδοσης Δεκεμβρίου, ενισχύεται κατά 36 σεντς στα 83,49 δολάρια, ενώ νωρίτερα είχε πέσει στα 82,77 δολάρια.
Την Τετάρτη, το πετρέλαιο σημείωσε τέταρτο ενδοσυνεδριακό ιστορικό ψηλό, αγγίζοντας τα 89 δολάρια το βαρέλι, αλλά έκλεισε 21 σεντς χαμηλότερα, καθώς οι επενδυτές προέβησαν σε αποκόμιση κερδών μετά το εξαήμερο ράλι που αύξησε τις τιμές κατά 11%.
Πάντως, το αμερικανικό υπουργείο Ενεργείας ανακοίνωσε αύξηση των αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων αργού κατά 1,8 εκατ. βαρέλια, όπως επίσης και των αποθεμάτων βενζίνης κατά 2,8 εκατ. βαρέλια, δείχνοντας ότι την αγορά οδηγούν σε επίπεδα-ρεκόρ όχι τα θεμελιώδη μεγέθη, αλλά κυρίως τα βραχυπρόθεσμα κερδοσκοπικά κεφάλαια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου