ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206


Ευχάριστη έκπληξη
Δύο αυθεντικές εκδόσεις των εφημερίδων “Νεολόγος” και “Κωνσταντινούπολη” της περιόδου 1889 προσέφερε στον πρώην Υπουργό Γιάννη Καψή, ο Μάκης Μπαλής, εκπροσωπώντας την εφημερίδα “Ταχυδρόμος” στην διημερίδα των “ΙΩΝΩΝ” για τον “Ελληνικό Τύπο στην Σμύρνη και την Πόλη”. Ο κ. Καψής, ο οποίος ήταν ένας εκ των εισηγητών της πρώτης μέρας, δέχτηκε με πολύ χαρά τα έντυπα κειμήλια, λόγω των δεσμών αίματος που τον συνδέουν με τις αλησμόνητες πατρίδες, αλλά και τον χώρο του Τύπου γενικότερα.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Τα είπε και αποχώρησε
Σε πολύ πιο χαμηλούς τόνους –απ ότι τουλάχιστον προέβλεπαν κάποιοι- ο πρώην δήμαρχος Βόλου Μιχ. Κουντούρης μίλησε στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου για το θέμα του Ξενία. Ο ίδιος κυρίως επικεντρώθηκε στο θέμα του Πάρκου και την κοινοχρησία, αφού, όπως τόνισε, για την πισίνα θα δοθεί λύση από τα δικαστήρια.
Τελικά όμως, αφού μίλησε, αποχώρησε και δεν κάθισε να ακούσει και τις άλλες απόψεις σε ένα θέμα που απασχολεί την επικαιρότητα τόσες ημέρες. Αυτό επισημάνθηκε από επόμενους ομιλητές και μάλιστα με έμφαση…
Β.Κ

Αδίκως
Μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί με τη διαδικασία, όμως ο σημερινός πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου Ε. Παπαστεργίου προσπαθεί πραγματικά να κρατήσει τη συνεδρίαση σε ένα επίπεδο διαλόγου τέτοιο που να ακούγονται όλες οι απόψεις.
Άδικη η επίθεση που δέχτηκε χθες από τον εκπρόσωπο της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας, που επειδή δεν πήρε το λόγο… εξέδωσε σε μηδέν χρόνο ανακοίνωση διαμαρτυρίας.
Την ίδια ώρα όμως ο κ. Παπαστεργίου είχε δώσει το λόγο και μάλιστα επί μακρόν τόσο στον πρώην δήμαρχο Μιχ. Κουντούρη, όσο και στην εκπρόσωπο της Παρέμβασης Πολιτών για να εκφραστούν για το ίδιο θέμα.
Β.Κ

Χύμα…
Χύμα κατάσταση παραλάβαμε και προσπαθούμε να σώσουμε ό,τι μπορούμε, σημείωσε ο αντιδήμαρχος Απ. Φοινικόπουλος για το θέμα του Ξενία, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι ουσιαστικά από το 2005 δεν είχε κινηθεί καμία διαδικασία περαιτέρω για την επένδυση, γι αυτό και υποχρεώθηκε πολλές φορές ο επενδυτής να απευθυνθεί στο Δήμο, χωρίς όμως να λάβει καμία απάντηση από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Επί αυτών πάντως ο κ. Μήτρου δεν απάντησε χθες, παραδεχόμενος μόνο ότι η β φάση προς το παρόν δεν είναι συζητήσιμη.
Β.Κ

Το κείμενο…
“Τα μπαράκια στο Βόλο υπό διωγμό…” τιτλοφορείται το άρθρο που διένειμε στους δημοτικούς συμβούλους του Βόλου και στα ΜΜΕ ο Γιάννης Αντωνιάδης, μαζί με 50 περίπου υπογραφές ιδιοκτητών καφωδείων που διαμαρτύρονται, διότι τα “δύο τελευταία χρόνια- όπως αναφέρεται στο κείμενο- έχουν υποστεί ανελέητο κυνηγητό από την Αστυνομία για μη πιστή τήρηση του νόμου”. Τα όσα επισημαίνονται είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα, όπως επίσης είναι δίκαιο το αίτημα των ιδιοκτητών ότι θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση, ώστε ούτε ο Δήμος να αναγκάζεται να είναι “μπαμπούλας” αλλά και οι επιχειρήσεις αυτές που έχουν συνδεθεί με την ιστορία της πόλης… να παραμείνουν ζωντανές. Εγκρίνουμε και επαυξάνουμε, μόνο που τις αποφάσεις, φίλε Γιάννη, θα πρέπει να τις πάρουν άλλοι, ειδικά μετά το Π.Δ. που υπογράφηκε πριν από δύο χρόνια και τώρα ζητείται από τους ΟΤΑ να εφαρμοστεί παρά ταύτα…
Β.Κ

Ειλικρινά
Το γεγονός πάντως ότι η σύμβαση παραχώρησης του Ξενία δεν πέρασε ποτέ από το δημοτικό συμβούλιο, παρά μόνο η διακήρυξη, επισημάνθηκε με έμφαση κάποια στιγμή από τον αντιπρόεδρο της ΔΗΤΕΒ Μιλτιάδη Ζιάκα, που σε έντονο ύφος, αναφερόμενος στα όσα ακούγονται δεξιά και αριστερά επισήμανε ότι κάποιοι θα πρέπει να αντέχουν στο διάλογο και εάν είναι αποφασισμένοι να μιλήσουν να το κάνουν με ειλικρίνεια για να φανεί τελικά και ποιος εξυπηρετεί συμφέροντα ή όχι. “Δεν μπορεί σε αυτή την πόλη την ευλογία να την βλέπουμε σαν κατάρα, ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά και αναρωτήθηκε εάν δεν γίνει η δεύτερη φάση- αφού το Δ.Σ αποφασίσει σχετικά το πλαίσιο- πως θα είναι βιώσιμη η επιχείρηση που έχει αναλάβει συγκεκριμένες υποχρεώσεις προς τη ΔΗΤΕΒ.
Β.Κ

Κόντρα
Δια ερωτήσεων ο Χρ. Τσαμπρινός που συμμετέχει στο Δ.Σ της ΔΕΜΕΚΑΒ αντέκρουε χθες τα όσα ισχυρίζονταν ο πρώην πρόεδρος της επιχείρησης Παύλος Μαρκάκης, υπενθυμίζοντάς του τα όσα είχαν ειπωθεί μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και στη ΔΕΜΕΚΑΒ για το θέμα της σύμβασης για το συγκρότημα Τσαλαπάτα.
Αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν… για να μην ξεχνιόμαστε, όπως τόνισε ο ίδιος, διότι το θέμα είναι πολύ νωπό, υπό την έννοια ότι αποτέλεσε σημείο τριβής για πολλούς μήνες τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής, όσο και προεκλογικά.
Β.Κ

Σημειώστε ημερομηνίες
Πλέον δεν συζητείται ποια εποχή θα γίνουν εκλογές, Καλοκαίρι, φθινόπωρο ή άνοιξη. Τώρα παίζουν οι ημερομηνίες οι οποίες προσδιορίζονται ως εξής: 23 Σεπτεμβρίου, 30 Σεπτεμβρίου και 7 Οκτωβρίου. Η πηγή μας δεν επιδέχεται αμφισβήτηση και μάλιστα στοιχηματίζει για την ορθότητα των προβλέψεών της.
Χ.Μ.

Θυμήθηκε τα παλιά
Η χθεσινή παρουσία του πρώην Δημάρχου Μιχάλη Κουντούρη στο Δημοτικό Συμβούλιο τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας. Παρά το γεγονός ότι κατά την τοποθέτηση του κ. Κουντούρη αναμενόταν… αστραπές και βροντές, η τοποθέτηση του πρώην δημάρχου ήταν σχετικά ήπια.
Χ.Μ.

Τα πάρκινγκ στην Αργαλαστή
Δύο μεγάλα οικόπεδα αγόρασε με την ενίσχυση του υπουργείου εσωτερικών ο Δήμος Αργαλαστής. Το ένα μέσα στην Αργαλαστή και το άλλο στην μαγευτική παραλία του Λεφόκαστρου. Όπως μας έλεγε ο Δήμαρχος Μιλτιάδης Γαιτανάς-χωρίς να παραλείψει να υπογραμμίσει την πολύτιμη βοήθεια του Θανάση Νάκου- και τα δύο οικόπεδα θα μετατραπούν σε δημοτικά πάρκινγκ. Είναι γνωστό ότι τόσο η Αργαλαστή και κυρίως το Λεφόκαστρο αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα χώρων στάθμευσης, το οποίο προφανώς σύντομα θα επιλυθεί με τα δύο συγκεκριμένα έργα.
Χ.Μ.

Αδιάθετες οι ελιές
Αγωνιούν οι παραγωγοί του Πηλίου, αφού φέτος δεν μπορούν με κανένα τρόπο να διαθέσουν τις ελιές τους την ώρα που στις αποθήκες τους παραμένει και μεγάλο μέρος της περσινής παραγωγής. Η Ενωση δεν έχει δείξει μέχρι τώρα ενδιαφέρον απορρόφησης του προϊόντος, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιταλός μεγαλέμπορος που απορροφούσε τις μεγαλύτερες ποσότητες φέτος δεν έχει εμφανιστεί. Το χειρότερο είναι ότι οι πληροφορίες θέλουν τον Ιταλό να έχει ανοίξει αγορά στην Αίγυπτο, απ’ όπου αγοράζει τις ελιές προς 1,40 ευρώ το κιλό και όχι προς 2 ευρώ που τιμώνται οι σαφώς ανώτερες ελιές Πηλίου. Οι παραγωγοί αναρωτιούνται τι θα γίνει. Εχει κανείς απάντηση;
Χ.Μ.

Στο Μπούρτζι…
Στο Μπούρτζι μετακόμισε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου όλη η Νομαρχία, προκειμένου να παραβρεθεί στο γαμήλιο τραπέζι του γιου του Διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης Κυριάκου Μωραϊτίδη. Πρώτο τραπέζι πίστα φυσικά για το Νομάρχη αλλά και για τον κουμπάρο του πατέρα του γαμπρού, το δημοτικό σύμβουλο Βόλου και πρόεδρο του Διαδημοτικού Κοιμητηρίου Θανάση Κουντουρά…
Α.Τ.

Εκλεκτές παρουσίες
Πολλοί βάζελοι πολιτικοί έδωσαν το παρών στο Πανθεσσαλικό το περασμένο Σάββατο. Μία από τις παρουσίες που δεν έδειξε ο τηλεοπτικός φακός ήταν και αυτή του πρώην κοινοτικού επιτρόπου και πρώην υπουργού Χρήστου Παπουτσή, που λίγες ώρες πριν είχε την ευκαιρία να τα πει από κοντά με τον Αντιδήμαρχο Βόλου Γιάννη Στάμο και τον πρώην πρόεδρο του ΟΛΒ και παλιό γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Τριαντάφυλλο Ντελεδήμο.
Α.Τ.

Ανοικτή γραμμή…
Το έγραφε το “ΕΘΝΟΣ της Κυριακής” ότι ο μόνος με τον οποίο έχει συζητήσει ο Γιώργος Παπανδρέου για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας είναι ο Κ. Καρτάλης…
Α.Τ.

Δημοψήφισμα…
Στη σύσκεψη του περασμένου Σαββάτου διατυπώθηκε η εκτίμηση πως ο προσφορότερος χρόνος για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη συνένωση Βόλου και Νέας Ιωνίας είναι λίγους μήνες πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές;
Α.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου