ΤΟΠΙΚΑ

Να συγκληθούν άμεση τα όργανα διοίκησης του ΤΕΕ Μαγνησίας

να-συγκληθούν-άμεση-τα-όργανα-διοίκησ-740062

Με τον πλέον αντιδεοντολογικό και κωμικοτραγικό τρόπο ασκείται, σύμφωνα με την επιμελητηριακή κίνηση «Μηχανικών Αναγέννηση», εκπρόσωπος της οποίας είναι ο κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης, η διοίκηση του τοπικού τμήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Σύμφωναμε τον υφιστάμενο κανονισμό λειτουργίας, η «Μηχανικών Αναγέννηση» επισημαίνει ότι η «Βουλή των Μηχανικών», η τοπικήΑντιπροσωπεία, οφείλει να συνεδριάζει μία φορά τον μήνα, καθώς αποτελεί το ανώτατο όργανο του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

«Στην περίπτωση όμως του παραρτήματος Μαγνησίας, η Αντιπροσωπεία δεν έχει συνεδριάσει για περισσότερο από έναν ολόκληρο χρόνο!!! Προφανώς, για τους σημερινούς διοικούντες, ταθέματα που απασχολούν τους μηχανικούς δεν είναι σημαντικά. Η ανεργία, ηυποαπασχόληση, οι χαμηλές αμοιβές, οι υπερβολικές εκπτώσεις, τα ασαφή επαγγελματικά δικαιώματα, το νομοθετικό αλαλούμ, το ασφαλιστικό, τοσυνταξιοδοτικό και η γενικότερη υποβάθμιση των Μηχανικών, αποτελούνάγνωστες έννοιες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η επιμελητηριακή κίνηση αισθάνεται για μία ακόμη φορά δικαιωμένη, όταν κατά τη διάρκεια ανάδειξης οργάνων διοίκησης, διεκδίκησε την θέση του προέδρου της Αντιπροσωπείας, ως μία αυτονόητη κίνηση διαφύλαξης της δημοκρατικήςλειτουργίας στους κόλπους του Τ.Ε.Ε Μαγνησίας.

«Ο κώδικας δεοντολογίας τουΕπιμελητηρίου επιβάλλει την αναλογικότητα και την αντιπροσωπευτικότητα στα Προεδρεία των Οργάνων Διοίκησης, σε ένα πλαίσιο αρμονικής συνεργασίας καισυνένωσης δυνάμεων, προ των αμέτρητων προβλημάτων του τεχνικού κλάδου. Ηάποψη όμως της σημερινής διοίκησης ήταν ξεκάθαρη: Απόλυτος έλεγχος τουΕπιμελητηρίου από μία και μόνο παράταξη. Η συρρίκνωση του Επιμελητηρίου,μέσω του παρωχημένου συνδικαλιστικού παροξυσμού, έγινε πράξη. Και με τοντρόπο αυτό, κατρακυλήσαμε ως εδώ… Διοικούσα Επιτροπή, όποτε μας βολεύει, Αντιπροσωπεία ουδέποτε, ανακοινώσεις του ΤΕΕ που συντάσσονται κατά τοδοκούν σε ένα κλειστό γραφείο, χωρίς να τηρείται καμία προβλεπόμενηδιαδικασία, γνώμες προσωπικές, χωρίς τεκμηρίωση αλλά με σφραγίδα ΤΕΕ, απλέςαφορμές για να εμφανιζόμαστε έστω και στα «ψιλά» των Μ.Μ.Ε.…», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Ακόμη, προσθέτει τα εξής: «Η «Μηχανικών Αναγέννηση», η νέα μεγάλη δύναμη του Επιμελητηρίου,έχοντας στις τάξεις της στελέχη υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, έχει καταθέσεισημαντικές τεκμηριωμένες προτάσεις για κάθε τομέα που άπτεται τωναρμοδιοτήτων του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Του Επιμελητηρίου πουοραματιζόμαστε, ως πυλώνα ανάπτυξης και όχι του μικρού συντεχνιακού μαγαζιούπου περιφρονούν όλοι…

Ως γνήσια επιμελητηριακή κίνηση που δεν συγχέει τα Επιμελητηριακά ζητήματα με την Πολιτική και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκφράζοντας τουςσυναδέλφους που αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον τους και όχι για την πολιτική τους σταδιοδρομία, σας εγκαλούμε δια της παρούσης επιστολής ναπροβείτε στην άμεση σύγκληση των Οργάνων Διοίκησης του Τ.Ε.Ε.. Σε περίπτωσηπου δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στοιχειωδώς στα καθήκοντά που αναλάβατε,σας υπενθυμίζουμε πως η παραίτηση αποτελεί την εναλλακτική τιμητική επιλογή.

Επιπροσθέτως, πράξη πρωτόγνωρη για τα επιμελητηριακά δεδομένα καιηθικώς ασυμβίβαστη, αποτελεί η προσφάτως εκπεφρασμένη πρόθεση τηςσημερινής Προέδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας να εμπλακεί σε εκλογική αυτοδιοικητική αναμέτρηση, διατηρώντας παράλληλα τη θέση της στο τοπικό Επιμελητήριο. Στηνσυγκεκριμένη περίπτωση, η παραίτηση από τη Διοίκηση του ΤΕΕ, δεν είναι πλέονδυνητική, αλλά εντελώς υποχρεωτική. Παραμένει αναφαίρετο δικαίωμα τουκαθενός η διεκδίκηση κάθε αξιώματος. Και εφόσον ένας Μηχανικός διεκδικείκάτι, του ευχόμαστε ανεπιφύλακτα κάθε επιτυχία… Αποτελεί όμως οφειλόμενηενέργεια, η πλήρης απεμπλοκή του από τα καθήκοντα του προέδρου, ώστε ναδιαφυλάξει το Φορέα που υπηρετεί από στείρες προεκλογικές κορώνες καιατέρμονες διενέξεις.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τους εκατοντάδες μηχανικούς πουαγκάλιασαν την νέα δυναμική επιμελητηριακή κίνηση «Μηχανικών Αναγέννηση»,με επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις, με ακέραιο ήθος και παραδειγματικήσυμπεριφορά που επιβάλλουν οι δύσκολοι καιροί που διανύουμε, θα καταβάλλουμεκάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκαταστήσουμε το κύρος του τεχνικού κόσμουκαι να συμβάλλουμε δημιουργικά στην ανάπτυξη!», καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου