ΤΟΠΙΚΑ

Απεβίωσε ο πρώην διευθυντής της ΒΙΣ και της Βαμβακουργίας

απεβίωσε-ο-πρώην-διευθυντής-της-βισ-κα-740146

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες σε ηλικία 74 χρόνων ο Μιλτιάδης Παπανικολάου, πρώην γενικός διευθυντής της ΒΙΣ και της Βαμβακουργίας στον Βόλο. Ο Μιλτιάδης Παπανικολάου το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Δυστυχώς χθες κατέληξε, σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένειά του, σε όσους τον γνώριζαν και είχαν συνεργαστεί μαζί του.

Ο εκλιπών καταγόταν από τη Σάμο, είχε σπουδάσει μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και διέγραψε μία λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία ως στέλεχος επιχειρήσεων.

Η επαγγελματική του δραστηριότητα ξεκίνησε από το γνωστό εργοστάσιο της ΒΙΣ, αρχικά στην Αθήνα, το 1980 ωστόσο μετακόμισε στον Βόλο μαζί με την οικογένειά του, όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Μέχρι το 1992 διατέλεσε γενικός διευθυντής στο εργοστάσιο της ΒΙΣ στον Βόλο, ενώ κατόπιν ανέλαβε τα ηνία της κλωστοϋφαντουργίας Βαμβακουργία επίσης ως γενικός διευθυντής. Αποχώρησε από την ενεργό δράση μετά το κλείσιμο της πάλαι πότε στιβαρής βιομηχανίας. Ήταν μέλος του Ροταριανού Ομίλου Βόλου, ενώ για αρκετά χρόνια υπηρέτησε και τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας από τη θέση του γενικού γραμματέα.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Σάββατο στις 4.30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Άνω Λεχωνίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου