ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησε η συγκομιδή μήλων στη Ζαγορά

ξεκίνησε-η-συγκομιδή-μήλων-στη-ζαγορά-751644

Στο φουλ βρίσκονται από την αρχή της εβδομάδας οι εργασίες για τη συγκομιδή των μήλων στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου. Εκατοντάδες αγροτικές οικογένειες που ζουν μέσα από την μηλοκαλλιέργεια βρίσκονται από την περασμένη εβδομάδα στα κτήματά τους και έχουν ξεκινήσει την διαδικασία της συγκομιδής.

Οι καλλιεργητές έχουν φροντίσει για την τοποθέτηση κλουβιών στα κτήματά τους και για την πρόσληψη προσωπικού, ενώ στις εργασίες συγκομιδής συμμετέχει ολόκληρη η οικογένεια.

Ηδη από τις πρώτες ημέρες, φαίνεται ότι η φετινή παραγωγή θα έχει διακυμάνσεις ως προς την ποιότητά της. Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν φαίνεται ότι επηρέασαν σε άλλες περιοχές θετικά και σε άλλες αρνητικά τη μηλοπαραγωγή.

Οι καλλιέργειες που βρίσκονται πιο ψηλά στο βουνό έχουν επηρεαστεί από τη μικροκαρπία σε αντίθεση με άλλες περιοχές όπου η ποιότητα των μήλων χαρακτηρίζεται εξαιρετική. Σε κάθε περίπτωση σαφή εικόνα για την ποιότητα της παραγωγής θα υπάρχει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Από πλευράς ποσότητας εκτιμάται ότι η παραγωγή θα κυμανθεί στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, περίπου 13 εκατ. κιλά, αν και οι παραγωγοί είχαν προσδοκίες για αύξηση της φετινής παραγωγής κατά ένα εκατ. κιλά φέτος. Σημειώνεται ότι το 20% της παραγωγής θα διατεθεί σε αγορές του εξωτερικού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου