ΤΟΠΙΚΑ

Καινοτόμο πρόγραμμα από τη Σχολή Διά Βίου Μάθησης του Π.Θ.

καινοτόμο-πρόγραμμα-από-τη-σχολή-διά-β-751755

Στο πλαίσιο της Σχολής Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξειδίκευσης – κατάρτισης στο σχεδιασμό, την εφαρμογή, την καθοδήγηση και την αξιολόγηση ατομικών και ομαδικών προγραμμάτων άσκησης με στόχο την προαγωγή της υγείας και κατ’ επέκταση τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

«Ο επιστημονικός τρόπος να σχεδιάζεις και να εφαρμόζεις προγράμματα άσκησης», είναι ο τίτλος του προγράμματος που θα ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου. Οι εγγραφές θα λήξουν δέκα ημέρες νωρίτερα, στις 10 Οκτωβρίου.

Επιστημονικά υπεύθυνος είναι ο δρ. Γεροδήμος Βασίλειος, καθηγητής Προπονητικής ΤΕΦΑΑ-ΠΘ. Το πρόγραμμα «Exercise for
Health: Group and Personal Training» είναι διάρκειας 3 μηνών (80 ώρες εξ’ αποστάσεως και διά ζώσης διδασκαλία) με συνολικό φόρτο εργασίας 250 ώρες (10 ECTS), που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από εκπαιδευτές υψηλής επιστημονικής κατάρτισης με μεγάλη εμπειρία στην πρακτική εφαρμογή προγραμμάτων άσκησης σε διάφορες πληθυσμιακές ομάδες. Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι, μέσα από θεωρητικές και κυρίως πρακτικές διδακτικές ενότητες, να προσφέρει στους εκπαιδευόμενους (επαγγελματίες άσκησης και υγείας) τις πλέον σύγχρονες επιστημονικές γνώσεις σχετικά με την άσκηση – προπόνηση με στόχο την προαγωγή της υγείας σε διάφορες ηλικιακές ομάδες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους των
Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού των Πανεπιστημίων της χώρας ή των αντίστοιχων τμημάτων Πανεπιστημίων της αλλοδαπής, απόφοιτους των Ιατρικών Τμημάτων της χώρας ή των αντίστοιχων τμημάτων της αλλοδαπής, απόφοιτους των Τμημάτων Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Νοσηλευτικής, διατροφής των Πανεπιστημίων ή ΑΤΕΙ της χώρας ή των αντίστοιχων τμημάτων της αλλοδαπής, απόφοιτους μεταπτυχιακών προγραμμάτων σχετικών με τις πιο πάνω ειδικότητες και απόφοιτους ΙΕΚ αντίστοιχων ειδικοτήτων (όπως αναφέρθηκαν πιο πάνω) με κρατική πιστοποίηση.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από 20/10/2018 έως 13/01/2019.
Συνολικά μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα 50 άτομα.
Όσοι παρακολουθήσουν επιτυχώς το πρόγραμμα θα λάβουν πιστοποιητικό εξειδίκευσης στην άσκηση με στόχο την προαγωγή της υγείας από τη Σχολή Διά βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Περισσότερες πληροφορίες: http://learning.uth.gr/?p=3051.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου