ΤΟΠΙΚΑ

Ψήφισμα καταδίκης των επεισοδίων από την Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό

ψήφισμα-καταδίκης-των-επεισοδίων-από-762395

Ψήφισμα καταδίκης των γεγονότων των τελευταίων ημερών «στο κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ, στο Δημαρχείο, στην πόλη και τα χωριά του Πηλίου που δείχνουν ότι ο αυταρχισμός και η φασίζουσα συμπεριφορά της δημοτικής αρχής έχει ξεπεράσει κάθε όριο», εξέδωσε η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό και η Συμμαχία για το Νερό, στον απόηχο της συνέλευσης μετά τα έκτροπα στο Δημαρχείο.

Στη συνέλευση αναφέρθηκαν στο θέμα της βίας, έγινε ενημέρωση για τις συλλήψεις, τις προσαγωγές και αποφασίστηκαν οι επόμενες κινήσεις. Θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, θα πραγματοποιηθεί κοινή πορεία όλων των κινημάτων και συλλογικοτήτων της περιοχής, θα γίνει ενημέρωση στην πόλη και τα χωριά και θα συνεχιστεί η συνεργασία με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ. Το «παρών» έδωσε στη συνέλευση ο Τόλης Παπαγεωργίου μέλος του Κινήματος των Σκουριών.

Στο ψήφισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη να καταδικάσει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την παρουσία «φουσκωτών» και σεκιούριτι στο κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ και το Δημαρχείο, την παρουσία της ασφάλειας και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, τη σύλληψη του δημοτικού συμβούλου Νίκου Κανελλή μέσα στο Δημαρχείο σε ώρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από μήνυση του προέδρου του ΔΣ Γ. Μουλά, την προσαγωγή πολιτών, την πρωτοφανή αστυνομική επιχείρηση και την «κατάσταση πολιορκίας» στην οποία βρέθηκαν οι Σταγιάτες, τη φασίζουσα συμπεριφορά της δημοτικής αρχής Μπέου-Μουλά και το σχέδιο της διαρκούς υποβάθμισης και απαξίωσης της ΔΕΥΑΜΒ που στο τέλος του δρόμου στόχο έχει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου